Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Projecten 24 mei 2022

Voor het eerst materialenpaspoort voor groot renovatieproject

Voor het eerst materialenpaspoort  voor groot renovatieproject

Whitewood en Immobel verzekeren hergebruik materialen Multi met Madaster

Met Multi is er opnieuw een gebouw klaar voor een circulaire toekomst dankzij het digitale materialenpaspoort van Madaster. Het gebouw van ontwikkelaars Immobel en Whitewood wordt zo het eerste renovatieproject in België dat een digitaal materialenpaspoort krijgt in Madaster. En dat is nog niet alles: ‘Multi’ is het eerste CO2-neutrale kantoorgebouw in gebruik in Brussel.

Het Multi-project, aan het de Brouckèreplein in Brussel, van ontwikkelaars Whitewood en Immobel geeft een tweede leven aan de beroemde Philips-toren uit de jaren ‘60. En een tweede leven geven dat is ook waar Madaster voor staat. “Dankzij het digitale materialenpaspoort van Madaster weten we over 50 jaar nog steeds welke materialen gebruikt zijn in Multi”, zegt Madaster-directeur Johan Klaps. “Bij een nieuwe renovatie kunnen die bouwstoffen dan hergebruikt worden en krijgen ze dus als het ware een derde leven.”

Het gebouw werd verbouwd door aannemer Cordeel naar een ontwerp van Conix RDBM Architecten, beiden reeds Madaster-partners. EPEA, een andere Madaster Max, maakte een Building Circularity Passport als onderdeel van hun begeleiding van het project. “Renoveren kreeg in dit project de bovenhand op een afbraak en nieuwbouw-scenario”, zegt Michael Moradiellos, directeur Real Estate van EPEA. “Via het principe van urban mining komt 2 procent van de nieuwe materialen van hergebruik via externe marktplaatsen, terwijl 89 procent van de gebruikte producten van het oude gebouw komt. ”

Met Multi willen de ontwikkelaars Immobel en Whitewood bijdragen tot de nieuwe dynamiek – door onder meer de uitbreiding van de voetgangerszone – van het centrum van Brussel. Met zijn 19 verdiepingen en 45.800 vierkante meter, biedt het gebouw een flexibel kader voor verschillende soorten werkruimten. Het gebouw is ondertussen volledig verhuurd aan verscheidene huurders die duurzaamheid hoog op de agenda plaatsen.

“Gebruikers komen terecht in kantoren gelegen in een gemengde, dynamische en perfect bereikbare wijk”, zegt Gwen Vreven Development Director bij Immobel.

“Multi staat garant voor een kwalitatieve uitbreiding van het gebied van de centrale boulevards. Het atrium van het gebouw, versierd met grote erkers en voorzien van een voor het publiek toegankelijke stadstuin zal een sterke verbinding vormen tussen de verschillende omliggende wijken en de voetgangerszone”, voegt Chief Development Officer Valérie Vermandel van Whitewood toe.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?