Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back

Duurzaam en circulair bouwen

Als bouwbedrijf hebt u één duidelijke prioriteit: het goed en tijdig opleveren van een object. Daarbij moet zowel het grote geheel als ieder detail goed in de gaten gehouden worden.

Er is geen tijd voor fouten of verspilling. Planning is daarbij de sleutel tot succes. U wil geen onnodige stappen toevoegen in het bouwproces, omdat dat risico op vertraging geeft. Goede documentatie helpt daarbij. Door in één oogopslag te weten welke producten en materialen nodig zijn, kunt u proactiever werken en grip houden op het bouwproces. En dat maakt u een aantrekkelijke partner voor opdrachtgevers. U kunt hen met Madaster ook aantonen dat de realisatie voldoet aan de verwachtingen van de opdrachtgever, ook op gebied van milieueffecten en circulariteit.

Wat doet Madaster voor mij?

De documentatie van uw project kunt u gemakkelijk en nauwkeurig bijhouden in Madaster. Zo blijven de gemaakte keuzes voor materialen en producten inzichtelijk en kunnen alle stakeholders gemakkelijk betrokken blijven bij het bouwproces. U kunt Madaster dus zelf gebruiken, maar ook aanbieden als een service voor uw opdrachtgever. Die zal daar blij mee zijn, want de data uit Madaster – zoals over circulariteit, CO2 -waarden en financiële restwaarden – geeft hen op lange termijn allerlei voordelen. Daarnaast zet het u op de kaart als een innovatieve aannemer die vooroploopt op de branche.

Zo werkt het

 • Van begin tot eind controle

  Voor u als bouwbedrijf is controle en overzicht op het project extreem belangrijk. Een gemist detail kan grote gevolgen hebben.
 • Twee stappen voor op de opdrachtgever

  Een opdrachtgever heeft zijn oog gericht op het eindresultaat, u op het proces. Beiden willen jullie toewerken naar de oplevering van een solide en functioneel object.

  Door het initiatief te nemen om alle materialen en producten vast te leggen in Madaster, laat u zien dat u niet alleen de bouwkundige vraagstukken tijdens de bouw onder controle hebt, maar ook al hebt nagedacht over het vervolg. Sterker nog, u kunt de opdrachtgever met Madaster bewijzen dat uw werk voldoet aan hun (circulaire) eisen. Vragen vanuit de opdrachtgever kunnen direct worden beantwoord en ondersteund door op feiten gebaseerde data. Uiteraard overzichtelijk en toegankelijk digitaal vastgelegd.

 • Creëer kansen door transparantie

  Door Madaster bij oplevering over te dragen aan de eigenaar, komt u de eigenaar tegemoet met een goede service.

  Het vastleggen van het bouwproces, en dan specifiek het registreren van de gebruikte materialen en producten, maakt het voor zowel de projectontwikkelaar, de eindgebruiker en de overheid makkelijk om inzicht te krijgen in de specificaties van het object. Dit helpt hen om snel en makkelijk te bepalen welke CO2-belasting het gebouw oplevert, wanneer er onderhoud nodig is en wat de restwaarde is van materialen bij bijvoorbeeld verbouwingen. Een bouwbedrijf dat dit faciliteert, creëert een grote meerwaarde voor opdrachtgevers. En dat schept dan weer kansen om grote en mooie opdrachten binnen te halen.

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Where are you located?