Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back

Circulaire en duurzame projectontwikkeling

Als projectontwikkelaar weet u als geen ander hoe u slim, snel en kostenbewust kunt bouwen. Maar denkt u ook na over circulair en duurzaam bouwen?

Soms klinkt het ingewikkeld en vaak is het dat ook. Madaster maakt het u makkelijker. Door een bouwproject vast te leggen in Madaster, en het een materialenpaspoort te geven, zet u een grote stap in circulair bouwen. Steeds meer klanten en gelegenheidsgevers zullen u daarnaar vragen, uit eigen overweging maar vooral omdat wet- en regelgeving in Europa hier komende jaren strenger in worden.

Wat doet Madaster voor mij?

Met Madaster hebt u altijd inzicht in alle gebruikte materialen en de waarde daarvan. Ook kunt u uitlezen hoe goed deze materialen, en de producten die ze vormen, hergebruikt kunnen worden. U kunt deze data gemakkelijk delen met alle betrokkenen in het ontwikkelingsproces, van architect tot installateur. Dit is aantrekkelijk voor nieuwe opdrachtgevers, en dus ook voor u.

Tegen de tijd dat u een project afrondt, kunt u alle gegevens digitaal overdragen aan de eigenaar. Voor hen is dat interessant, want tijdens het gebruik, bij eventuele verkoop, bij (her)financiering en wanneer het gebouw niet meer bruikbaar is, kan het ‘Madaster’ geraadpleegd worden om alle bruikbare informatie over het object te achterhalen. Door nu na te denken over die momenten, maakt u het voor toekomstige eigenaars een stuk gemakkelijker.

Zo werkt het

 • Maak een digitaal paspoort

  Door u aan te melden bij Madaster kunt u direct starten met het aanmaken van een digitaal materialenpaspoort voor al uw projecten.

  Het digitale paspoort is een innovatieve manier om inzicht en overzicht te houden in keuzes rondom materialen en producten gedurende het bouwproces. Het maakt het mogelijk om vanuit één centrale plek de materiële details van uw bouwproject te monitoren zonder een enorme investering van tijd en geld. Met het aanmaken van het materialenpaspoort bent u goed op weg om te voldoen aan (toekomstige) regelgeving en eisen ten aanzien van circulariteit.

 • Geef uzelf een streepje voor

  Circulair bouwen is een trend die de komende jaren steeds meer aan populariteit zal winnen en heel waarschijnlijk ook wettelijk verplicht wordt.

  Dit zien wij al in diverse Europese landen en aan de agenda van veel politici. Door gebruik te maken van het materialenpaspoort, laat u zien dat u als projectontwikkelaar niet alleen op de hoogte bent van deze trend, maar hier actief aan bijdraagt. Hiermee vergroot u de kans op het aantrekken en binnenhalen van nieuwe opdrachten. Madaster biedt in real time en dynamisch inzicht in de voortgang van het bouwproces. Zo worden benodigde onderdelen inzichtelijk gemaakt en in één oogopslag weergegeven. Dit scheelt tijd en helpt u slimmer te plannen en in te kopen. Bij grootschalige renovatieprojecten helpt Madaster met het bepalen van de bruikbaarheid van de bestaande materialen en de restwaarde van materialen die verwijderd worden. Zo helpt het de afvalstroom te verkleinen en de belasting op het milieu te verlagen.

 • Opleveren met zekerheid

  Met Madaster wordt het moment van oplevering een extra mooi moment. Niet alleen draagt u het fysieke pand over, maar u biedt daarnaast ook een volledig profiel aan van de structuur van het object: een digital twin.

  Alle gebruikte materialen en producten zijn geregistreerd en kunnen gebruikt worden voor het (volledig geautomatiseerd) aanmaken van rapportages over milieubelasting zoals CO2-waarden en benodigde onderhoudsindicaties. Het materialenpaspoort geeft de nieuwe eigenaar volledig inzicht in het gebouwde object en helpt bij het beheer van het gebouw. Nuttige informatie zoals gebruiksaanwijzingen, onderhoudsinstructies en garantievoorwaarden kunnen eenvoudig worden meegenomen. Zo is de nieuwe eigenaar voorbereid op het gebied van compliance als van technisch en bouwkundig onderhoud. Wanneer er in de toekomst een verbouwing of (gedeeltelijke) sloop nodig blijkt, is de restwaarde van alle af te voeren materialen direct inzichtelijk voor de eigenaar.

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Where are you located?