Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 23 nov 2023

Decarbonisatie steeds belangrijker voor eigenaars

Decarbonisatie wint aan belang bij gebouweigenaars, zo blijkt uit een onderzoek van The Urban Land Institute (ULI), een non-profit onderzoeks- en onderwijsorganisatie. Madaster kan hierbij helpen door inzichten te verschaffen in de embodied carbon van uw gebouwenportfolio.

‘Wat heb ik eraan?’. Dat is de vraag die vaak gesteld wordt wanneer we het hebben over het registreren van de toegepaste materialen en producten van gebouwen en infrastructuur. Het ULI publiceerde recent fantastische onderzoeksresultaten die het belang aantonen van het verzamelen van gegevens en inzichten in de milieu-impact van assets. Met daaraan gekoppeld de transitierisico’s gerelateerd aan de onvermijdelijke overstap naar een CO2-arme omgeving.

Het goede nieuws is dat 89% van de organisaties die hebben bijgedragen aan het ULI-onderzoek transitierisico’s meenemen in hun investeringsbeslissingen. De uitdaging is dat de grootste barrière (47%) die zij ervaren het gebrek aan kennis is over de juiste methodologie/datasets. En dat is waar Madaster bij kan helpen!

Vraag jij je af waarom decarbonisatie steeds hoger op de investeringsagenda komt te staan?
Download dan nu het C Change rapport op de website van ULI!

Where are you located?