Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Blogs 9 okt 2023

Reduceer impact op milieu met Madaster

Om grote vastgoedeigenaars correcte beslissingen te laten nemen in investeringen in de energie-efficiëntie van hun portfolio heeft Madaster de Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM) geïntegreerd in haar platform. Met de inzichten van Madaster en de CRREM krijgen eigenaars zowel een zicht op ‘gestrande’ eigendommen – die niet zullen voldoen aan toekomstige energie-efficiëntienormen en waarvan de energieverbetering financieel niet haalbaar zal zijn – als op de milieu-impact van een vastgoedobject om deze vervolgens te kunnen reduceren.

Grote vastgoedbezitters staan voor de enorme uitdaging om de milieu-impact van hun gebouwenportefeuille terug te dringen. Madaster heeft de Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM) in haar platform opgenomen om hen daarbij te helpen. Door de kracht van CRREM te combineren met de inzichten van Madaster, kunnen vastgoedeigenaren nu Whole Life-cycle Carbon (WLC)-rapportages maken voor de gehele levensduur van een vastgoedobject. Deze synergie biedt een waardevol instrument voor organisaties die streven naar een duurzaam portefeuillebeheer en een gereduceerde milieu-impact.

CRREM: Een doorbraak voor grote vastgoedbezitters

CRREM is een innovatieve methodologie die speciaal is ontworpen voor de vastgoedsector. Het biedt grote vastgoedeigenaren de mogelijkheid om ‘stranded assets’ te identificeren, de operationele carbon van hun portefeuilles en individuele activa te beoordelen en weloverwogen beslissingen te nemen om de impact op het milieu te verlagen. De inzichten van CRREM maken duidelijk welke objecten in welke volgorde prioriteit moeten krijgen om het CO2-risico van de portefeuille te verminderen. Door gebruik te maken van CRREM kunnen organisaties hun vastgoed op één lijn brengen met de wereldwijde klimaatdoelstellingen en de opkomende regelgeving en marktverwachtingen voorblijven.
CRREM Stranded Asset Analysis in Madaster

De kracht van CRREM + Madaster: Inzichten verschaffen in WLC-emissies

De expertise van Madaster in het berekenen van ‘embodied carbon’ en de operationele CO2-inzichten verkregen via CRREM, verschaffen een uitgebreid beeld van de koolstofvoetafdruk gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw. Via deze holistische benadering kunnen vastgoedbezitters de WLC analyseren die gepaard gaat met zowel de bouw als de exploitatie van een object, zodat duurzaamheidsstrategieën de volledige levenscyclus van dat object omvatten. Door een duidelijk beeld te krijgen van de emissies over de gehele levensduur van een vastgoedobject, kunnen organisaties beter duurzame keuzes maken, het gebruik van hulpbronnen optimaliseren en op data-gebaseerde beslissingen nemen om de milieu-impact van hun portefeuilles te verminderen.

David Parker, Senior Product Manager Madaster

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?