Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back

Duurzaam en circulair produceren

Als producent wilt u leveren. De druk ligt hoog en de concurrentie volgt u op de hielen. Het op tijd en volledig leveren van producten is daarom hoogste prioriteit.

De regelgeving waar producten aan moeten voldoen wordt alleen maar strenger. Nieuwe milieuwetten beïnvloeden uw werk steeds opnieuw. Klanten vragen steeds vaker naar transparantie over de milieubelasting van producten in productpaspoorten en u denkt na over de mogelijkheden van uw product in een circulaire economie. Om grote en mooie opdrachten binnen te halen, moet u hier klanten in servicen. Circulair omgaan met producten en onderdelen speelt daar een grote rol in.

producenten-kadaster

Wat doet Madaster voor mij?

Met het productpaspoort biedt Madaster u en uw klanten inzicht in de duurzaamheid en circulariteit van al uw producten. Zo kunt u gemakkelijk laten zien wat de impact van producten is op het milieu en hoe deze voldoen aan (toekomstige) milieuwetten als het Digitale Product Paspoort (DPP). Voor uw klant is dit een groot pluspunt. Daarnaast geeft u uw klant ook toegang tot een systeem waarin ze de verwachte gebruiksduur van producten kunnen bijhouden. Dit geeft een heel precieze track & trace van de producten die u hebt verkocht of aangeboden via een product as a service-contract. Wanneer producten vervangen moeten worden, kunt u in Madaster ook gemakkelijk zien welke producten gebruikt zijn, waar ze zich bevinden in een object, hoe u ze goed kunt verwijderen, of u deze kunt hergebruiken en wat een goede vervanging is. Zo kunt u jaren betrokken blijven bij uw klant.

Zo werkt het

 • De concurrentie een stap voor blijven

  In een branche waar de concurrentie groot is, is het elke dag weer een uitdaging om te bewijzen dat uw product het premium kwaliteitsproduct is dat de anderen overtreft.
 • Nog nooit was uw aanbod zo transparant

  Van oudsher worden materialen geproduceerd vanuit de gedachte dat het functioneel moet zijn. Een logische gedachte, maar tegenwoordig wordt steeds vaker verwacht dat producenten daarnaast ook rekening houden met duurzaamheid en circulariteit.

  Zowel in hun eigen productieproces als in hun eindproduct, zo ontstaat een inzicht van cradle to gate. Hoewel dit om een andere kijk op productie vraagt, biedt het ook een aantal mooie kansen. Met Madaster gaat uw dienstverlening namelijk verder ná de verkoop. Het product wordt een service. U biedt klanten de mogelijkheid om de gebruiksduur van ieder onderdeel te tracken en op basis hiervan analyses te maken over onder andere CO2-emissie en milieubelasting.

 • Mogelijkheid tot terugkoop

  Op het moment dat een product verkocht is, trekt u doorgaans als producent uw handen ervan af. Maar wanneer een product een dienst wordt, blijft u dit product ook tijdens het gebruik volgen.

  Door het gebruik van Madaster kunt u een extra service bieden door tijdig aan te geven wanneer bepaalde onderdelen vervangen moeten worden om de functionaliteit van het totale product te waarborgen. Daarnaast hebt u met Madaster inzicht in de restwaarde van de diverse materialen en kunt u deze terugkopen en hergebruiken. Zo krijgen deze materialen niet alleen een ‘tweede leven’, maar worden ze ook onderdeel van een businessmodel.

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Where are you located?