Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back

Duurzame en circulaire architectuur

Als architect legt u hart en ziel in uw projecten. Of het nu een strak kantoorpand, imposante brug of indrukwekkend museum moet zijn, u ontwerpt het met het oog op de toekomst.

Daarbij is het ontwerp allesbepalend voor het uiteindelijke resultaat. U hebt dus een verantwoordelijke functie. Door tijdens de ontwerpfase al na te denken over de milieueffecten, duurzaamheid en circulariteit van uw projecten, stippelt u ook de route uit voor de rest van het bouwproces. Wanneer u die route vastlegt in Madaster, kunt u die ook gemakkelijk delen met andere stakeholders in het project. Zo geeft u een project een zo duurzaam mogelijke start.

Wat doet Madaster voor mij?

Milieubewust en circulair ontwerpen gaat gemakkelijker met Madaster. Door met Madaster te werken, kunt u in een vroeg stadium meten of het ontwerp voldoet aan alle milieueisen. Madaster is een platform waar betrouwbare verrijkingsinformatie ervoor zorgt dat u inzicht hebt in milieueffecten van materialen of producten bijvoorbeeld losmaakbaarheid, circulariteit of CO2-uitstoot. Madaster gaat daarmee verder dan andere oplossingen. U kunt het ontwerp en alle materiaal- en productinformatie over het ontwerp gemakkelijk delen met andere stakeholders. Dat komt goed uit wanneer u bijvoorbeeld een opdrachtgever wil overtuigen van de milieukundige en circulaire meerwaarde van het ontwerp.

Zo werkt het

 • Registreer uw project

  Hoewel u als architect tijdloze objecten maakt, is het wel belangrijk dat u meegaat met de tijd en vooruit durft te denken.
 • Circulair ontwerpen geeft u een streepje voor

  Behalve mooie en functionele ontwerpen leveren, moet u zich als architect onderscheiden van de rest.

  Aantonen dat uw ontwerpen, naast mooi en functioneel, ook nog eens duurzaam en circulair zijn, geeft u dat streepje voor. Het zal helpen om meer prestigieuze opdrachten binnen te halen en uw naam als vooruitstrevend architect te vestigen.

 • Claim uw rol als koploper

  U bent een van de eerste schakels in de keten van projectontwikkeling en bouw. Daarmee hebt u eigenlijk ook direct een voorbeeldfunctie te vervullen.

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Where are you located?