Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back

Duurzaam en circulair onderhoud

Als expert op het gebied van installaties bent u van onschatbare waarde voor de afwerking en het functioneren van ieder gebouw.

Dat legt tegelijk ook een grote verantwoordelijkheid op uw schouders, want gebruikers van een object komen naar u met vragen of meldingen over milieuprestaties en gebruikskosten. Inzicht in de aanwezigheid en gebruiksduur van ieder materiaal en product is een praktische manier om het gebouw goed en circulair te onderhouden. Door hiermee bezig te zijn, bent u een koploper in uw vakgebied. Madaster helpt daarbij als omgeving waar u inzicht krijgt in de locatie van producten, waardoor u ze gemakkelijker kunt vinden en hergebruiken.

madaster-installers

Wat doet Madaster voor mij?

Wanneer een object, van kantoor tot brug, en van appartement tot windturbine, opgenomen is in Madaster, worden alle gebruikte materialen en onderdelen van dat object nauwkeurig geregistreerd. Ze komen samen in één systeem, waar u en uw team gemakkelijk kunnen inzien wat de status is van die materialen, onderdelen en producten. Is het bijna aan het eind van de gebruiksduur? Kan ik iets repareren door enkel een onderdeel te vervangen? Of kan het hergebruikt worden? Met Madaster kunt u uw keuzes, die kostenbesparend of kwaliteit verhogend zijn, inzichtelijk maken voor de aannemer, beheerder en opdrachtgever. Na het vervangen van een onderdeel, kunt u gemakkelijk achterhalen of u uw installaties nog kunt hergebruiken. Zo gaat u verantwoordelijk om met de materialen die u tot uw beschikking hebt.

Zo werkt het

 • Inzicht in materialen en producten

  Als installateur weet u als geen ander wat kwaliteit is en wat niet.
 • Duidelijkheid voor alle partijen

  Er kan wel eens discussie ontstaan over wanneer welke werkzaamheden nu echt nodig zijn en hoe ze dan het best uitgevoerd kunnen worden.

  Met Madaster wordt deze discussie overbodig. Madaster biedt namelijk objectief inzicht in de gebruiksduur, losmaakbaarheid en circulariteit van ieder product en onderdeel dat in een geregistreerd gebouw is aangebracht.

 • Minder afval, minder verlies

  De gebruiksduur van ieder product en zelfs van ieder onderdeel kan verschillen.

  Door dit specifiek vast te leggen kan voorkomen worden dat materialen die nog prima even door kunnen, toch worden weggegooid. Dit maakt onderhoud en installatie een stuk duurzamer én minder kostbaar. Madaster maakt ook inzichtelijk of producten en onderdelen een restwaarde hebben. Zo brengen de materialen die wél vervangen moeten worden nog iets op. Als innovatieve installateur wil u dit aan klanten aanbieden, omdat het voor hen nu en op lange termijn voordelen geeft.

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Where are you located?