Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Publicaties 14 dec 2022

Must-read reports

Er is dit jaar een aantal interessante rapporten gepubliceerd dat de moeite waard is om te lezen. Zoals het in maart gelanceerde rapport van Circular Norway ‘The role of the financial industry as a driving force in the circular economy’ (Executive Summary in English). Hieruit blijkt dat de financiële industrie zelden lineaire risico’s in hun beoordelingen integreert en kennis mist over de voordelen van de circulaire economie. Het rapport onderstreept dat samenwerking met de financiële sector van groot belang is om tot een meer circulaire bouwsector te komen.  
Dat niet alleen gebouwen maar ook infrastructuur een belangrijke rol speelt om tot een klimaatneutrale, circulaire Europese economie te komen, blijkt uit de brochure ‘Circular buildings and infrastructure’ of the European Circular Economy Stakeholder Platform ECESP met mooie praktijkvoorbeelden.  Willen we het doel bereiken van de Overeenkomst van Parijs, de opwarming van de aarde beperken tot ruim onder de 1,5 °C, zijn vooral de komende jaren cruciaal. Want volgens het zesde IPCC-beoordelingsrapport van de Verenigde Naties staat het water ons echt aan de lippen. Het rapport, waaraan maar liefst 270 onderzoekers uit 67 landen hebben meegewerkt, benadrukt dat regeringen overal ter wereld moeten stoppen met uitstelgedrag en onmiddellijk het roer moeten omgooien. Serieuze veranderingen van bedrijven, nationale en lokale politici, stedenbouwkundigen en vakbonden zijn nodig. Dat kwam ook naar voren in het Circularity Gap Report van Circle Economy. Een alarmerend rapport over de Nederlandse bouwsector waarin praktische oplossingen worden geschetst om de transitie naar circulair bouwen te versnellen. Volgens Felix Pahl en Henry Willem Müller (studenten aan de Stockholm School of Economics) kunnen start-ups in circulaire ecosystemen een sleutelrol spelen in het versnellen van de transitie. Zij schreven er een proefschrift over: ‘Driving a better future: The role of start-ups in circular ecosystem innovation’  En vooral het verstedelijkte noorden moet aan de bak volgens het door JLL gepubliceerde Global Research Report ‘Decarbonizing Cities and Real Estate’. Want in dat gebied is meer dan 60% van de koolstofuitstoot in steden afkomstig is van gebouwen. Eenheid in het meten van emissies, erover rapporteren en ze reguleren is key volgens het rapport dat een overzicht geeft van doelstellingen, regelgeving, rapportagemechanismen, stimuleringsmaatregelen, versnellers en samenwerkingsverbanden in 32 wereldsteden.    Heb je zelf onlangs een rapport geschreven en/of gelezen wat je graag onder de aandacht wilt brengen van onze volgers? Stuur een mailtje naar info@madaster.com. 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?