Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 9 sep 2017

LIMITED EDITION

LIMITED EDITION

Architect en visionair Thomas Rau heeft het al meer dan eens geroepen. “De materialen die mensen gebruiken om dingen te maken zijn per definitie limited edition, niet oneindig beschikbaar.” Dit besef lijkt inmiddels ook aardig doorgedrongen tot de mens(over)heid als we de ondertekende akkoorden met mooie doelstellingen voor de toekomst mogen geloven. Gaat het dan toch nog allemaal goed komen? Volgens Thomas Rau is er echter veel meer nodig en moet het roer per direct radicaal om.

Wat is er mis met de plannen die we maken voor de toekomst om het bestaande systeem te ‘verduurzamen’ en te ‘vergroenen’? Thomas Rau reageert stellig: “We hebben onlangs het klimaatakkoord van Parijs gehad. Iedereen was daar ongelooflijk blij mee. Het was een hoogmis van de Franse diplomatie en ik heb veel respect voor iedereen die daar nachtenlang aan heeft gewerkt. Maar ik zeg: het akkoord van Parijs was een van de ergste dingen die de wereld kon overkomen. Want dit akkoord betekent dat we met elkaar hebben afgesproken wat mogelijk is. Maar de Aarde wacht daar niet op. Deze Aarde doet wat ze doet. We moeten dus doen wat nodig is, en niet wat mogelijk is. Het klimaatakkoord van Parijs is een volstrekte illusie. Ik kan alles afspreken wat ik wil na 2025, maar dat heeft geen enkele zin.”

Achterover leunen dan maar en wachten op de rampspoed? “Nee, we moeten juist per direct aan de slag. Ons allereerst realiseren dat we ons als vrijdenkende wezens hebben laten degraderen tot consumenten en marionetten zijn geworden van de huidige economie. Een lineaire economie waarin de relatie tussen mens en geld primeert. Als we er van uitgaan dat de Aarde een gesloten systeem is, kunnen wij er met z’n allen voor zorgen dat er binnen de economische keten niets verloren gaat. Alles moet zich altijd ergens in de keten bevinden, ofwel ergens in voorwaartse richting (naar het afgewerkte product toe), ofwel ergens in achterwaartse richting (naar de grondstoffenmijn toe). Op die manier creëren we een eeuwige kringloop.”

Van een lineaire economie naar een kringloopeconomie. Hoe krijgen we dit voor elkaar? “Door vertrouwen te hebben in de realiteit en lef te tonen. We moeten businessmodellen durven te veranderen en durven te kiezen voor een andere productie- en consumptiewijze.” En dan bestaat er geen afval meer? “Als je op voorhand bedenkt hoe je achteraf alles uit elkaar kan halen, dan lukt het. Anders heb je altijd afval. Afval is in feite materiaal zonder identiteit. Door materialen in gebouwen te documenteren, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster, verdwijnen deze materialen uit de anonimiteit.”

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?