Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 20 jun 2020

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN MADASTER

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN MADASTER

Aan circulariteitsambities hebben we in de bouwsector geen gebrek. Websites en bedrijfsplannen staan er vol mee en het materialenpaspoort zit in de lift. Veel bouwers, vastgoedeigenaren en ontwikkelaars zien ondertussen ook dat, buiten de maatschappelijke, wettelijke en ecologische urgentie, een Madaster registratie ook financiële waarde toe kan voegen. Eerder schreef Mitchell Gmelich samen met Rob Oomen al over de MIA/VAMIL regeling, welke tot een netto belastingvoordeel van 9% kan leiden. In deze blog zal ik aan de hand van twee mooie voorbeelden laten zien hoe een registratie van uw vastgoed interessante mogelijkheden voor nieuwe businessmodellen biedt of financiële waarde creëert voor uw organisatie.

MINDER AFSCHRIJVINGSKOSTEN DOOR NIET MEER AF TE SCHRIJVEN NAAR NUL

In een traditionele economie schrijven organisaties hun vastgoed in bijvoorbeeld twintig of dertig jaar af naar nul. Vervolgens komen daar ook nog eens sloopkosten bij, waarvoor een bepaald bedrag wordt gereserveerd. Door inzicht te verkrijgen in de reële en restwaarde van de materialen van uw vastgoed hoeft er niet meer afgeschreven te worden naar nul, maar naar de restwaarde van het gebouw. “Mag dit wel van de accountant?” hoor ik u denken. Uit het ‘C8: Van vastgoed naar Losgoed’ onderzoek van Deloitte in samenwerking met acht grote partijen uit verschillende sectoren wordt duidelijk dat inzicht in de hergebruikwaarde van materialen voor vastgoedeigenaren een financiële prikkel kan zijn om met circulair bouwen aan de slag te gaan. De potentie van deze ontwikkeling wordt nog eens onderstreept door het rapport van Arup en de Ellen MacArthur Foundation waarin circulaire business modellen in de bouw worden uitgelicht. Wel zijn er verschillen tussen sectoren waardoor het voor de een aantrekkelijker is dan de ander. Een verdieping van het onderzoek wordt momenteel gedaan om ook restwaarde van een aantal producten mee te nemen.

VOORKOM KOSTEN DOOR KENNIS OVER UW VASTGOED

Door actuele kennis en direct inzicht in de materialen, producten en elementen in uw vastgoed kunnen op verschillende manieren kosten worden bespaard. Denk aan informatie over uw dakconstructie die direct beschikbaar is bij een lekkage of informatie over de brandveiligheid van bepaalde materialen die altijd voorhanden is, ook als u niet de eerste eigenaar van het object bent.

Wat te denken van de kosten die voorkomen hadden kunnen worden, als de locatie van asbest bij de bouw netjes was gedocumenteerd. Niemand kent de toekomst, maar door in kaart te brengen welke materialen en producten we gebruiken, kunnen we ons voorbereiden op de toekomst.

Bij Madaster zijn ondertussen ongeveer 50 partners aangesloten en daar komen iedere maand nieuwe partners bij. Een breed scala aan partijen die u kunnen ondersteunen bij het registreren van uw vastgoed in Madaster of u toegevoegde waarde bieden op basis van een registratie. Van bouwbedrijven tot (circulaire-) adviesbureaus en van architecten tot subsidieadviseurs. Ieder met zijn eigen expertise, verbonden in het Madaster partnernetwerk.

HET FINANCIËLE ASPECT VAN CIRCULAIR BOUWEN IS GEEN BEPERKING, HET BIEDT KANSEN!

Zo zijn er dus verschillende manieren waarop een Madaster registratie – direct of indirect – waarde kan creëren voor zowel de zakelijke- als particuliere bouw. We moeten het financiële aspect van circulair bouwen niet meer zien als een beperking, maar juist als een mogelijkheid! Alleen zo bouwen we samen aan de wereld van morgen. Wij kijken – juist in deze tijd – naar de toekomst. Doet u mee?

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?