Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Persberichten 18 sep 2023

Baltisse zet meer in
op circulariteit
met Madaster

Gents vastgoedbedrijf neemt verantwoordelijkheid op met materialenpaspoort
De Gentse vastgoedontwikkelaar en -investeerder Baltisse brengt haar circulaire ambities naar een hoger niveau door haar samenwerking met Madaster, het kadaster voor materialen en producten. Baltisse zal voor haar vastgoedprojecten voortaan een materialenpaspoort aanmaken in Madaster en zo de gebruikte materialen en producten beschikbaar stellen voor later hergebruik.
Baltisse, dat al meer dan vijftien jaar actief is als investeerder en ontwikkelaar in vastgoed en beschikt over een gemengd portfolio in retail, kantoren, industrie…, wil meer gaan inzetten op circulariteit en de embodied carbon-voetafdruk van haar nieuwe gebouwen drastisch verlagen. “De bouwsector moet haar verantwoordelijkheid nemen en de CO2-uitstoot ernstig terugdringen”, zegt architecte Heidi Denoulet. “Met het gebruik van Madaster krijgen we inzichten in die CO2-uitstoot en kunnen we hierop anticiperen bij de keuzes van materialen en bouwtechnieken bij onze ontwikkelingen. Anderzijds zal het bij investeringen eenvoudiger zijn om via dit digitaal materialenpaspoort te kunnen voldoen aan rapportageverplichtingen voor EU-Taxonomie alsook duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te halen.”
Architecte Heidi Denoulet: “Hoe sneller we hiermee beginnen, hoe beter voor het milieu”
Vandaag is een materiaal- of gebouwpaspoort nog niet verplicht in België. Maar dat weerhoudt Baltisse er niet van er nu al mee te beginnen als Madaster Premium partner. “Alle gebouwen moeten gedocumenteerd worden om er materialendepots van te maken waar we in de toekomst de materialen weer kunnen uithalen. Met Madaster is het mogelijk om ook de demonteerbaarheid van die producten in kaart te brengen. Hoe sneller we hiermee beginnen, hoe beter voor het milieu. Ik zie geen enkele reden om hier nog langer mee te wachten.”
Architecte Heidi Denoulet: “Bij investeringen zal het eenvoudiger zijn om via dit digitaal materialenpaspoort te kunnen voldoen aan rapportageverplichtingen voor EU-Taxonomie alsook duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te halen.”
Madaster, dat in 2021 startte in België, is ondertussen geëvolueerd van een materialenpaspoort naar een software waarmee je ook inzichten krijgt in circulariteit, embodied carbon, demonteerbaarheid en ‘gestrande’ activa. “Madaster past zich aan aan de eisen van de gebruikers. Zo brengen we nu ook in kaart wanneer gebouwen niet meer voldoen aan de toekomstige energie-efficiëntie normen”, zegt Johan Klaps directeur van Madaster. “We hebben daarvoor de Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM) net geïntegreerd in Madaster. Baltisse kan hier al meteen de vruchten van plukken. Madaster is er trouwens niet alleen voor nieuwe gebouwen maar de materialen van de hele portfolio kunnen toegevoegd worden dankzij de Urban Mining-tool.”

Baltisse

Baltisse, opgericht te Gent in 2007 door ondernemer Filip Balcaen, is niet alleen een investeerder, maar tegelijk ontwikkelaar van hoogwaardige professionele vastgoedprojecten over de hele wereld. Baltisse heeft naast België tevens vestigingen in Luxemburg, Duitsland, Roemenië en de VS. Het Baltisse Real Estate team is ervaren in strategische acquisities, asset- en constructiemanagement, financial engineering en ontwikkeling in alle belangrijke vastgoedtypen en -disciplines. Hun creatieve en flexibele instelling en hun gecombineerde knowhow is een waardevolle aanwinst voor onze partners. Baltisse Real Estate richt zich op professioneel vastgoed in verschillende economische sectoren, variërend van kantoren, logistiek, winkels, seniorenwoningen tot vastgoed voor gemengd gebruik met residentiële mogelijkheden. We optimaliseren ruimtes en geven gebouwen een nieuwe bestemming. In een snel bewegende en uitdagende wereld zijn wij altijd op zoek naar de perfecte match tussen locatie en functionaliteit. Wij geloven dat knowhow, flexibiliteit en creativiteit (financiering, markteisen, economische situatie, energie) essentieel zijn én de belangrijkste ingrediënten zijn voor sterke, winstgevende vastgoedprojecten, waar bij elke herontwikkeling toegevoegde waarde wordt gecreëerd. Victoria Een van de vele projecten van Baltisse is de herontwikkeling van een iconisch kantoorgebouw Victoria, de voormalige IBM-toren, gelegen in de Noordwijk van Brussel, tot een uniek multifunctioneel pand met kantoren, co-workingruimtes en een hotel (Hoxton) (24.000m²). Voortaan zal Baltisse van haar gebouwen een materialenpaspoort maken met Madaster.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?