Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Platform Inspiratie Max’en Contact
Log in
Terug

Data over duurzaamheid en circulariteit

Om de kwaliteit en bijbehorende certificering van een bouwobject te kunnen bepalen, moet u uit kunnen gaan van feiten. Vaste waarden die u objectief kunt bekijken en beoordelen en die toepasbaar zijn in de gehele bouwsector.

Een praktische, transparante en slimme oplossing om data te verzamelen en op te slaan is daarvoor noodzakelijk. Madaster is het systeem dat de hele industrie hiervoor kan gebruiken. Vooral als het gaat om data die te maken heeft met duurzame en circulaire bouw.

Data over duurzaamheid en circulariteit

Wat doet Madaster voor mij?

Madaster werkt aan het grote plaatje. Ieder object, van brug tot flat, kan bij ons geregistreerd worden. Zo werken we gezamenlijk naar een database waar de hele industrie gebruik van kan maken. Met Madaster kunnen aannemers gemakkelijker circulair bouwen, kunnen slopers herbruikbare materialen beschikbaar stellen voor aannemers en kunnen architecten duurzamer ontwerpen voor aannemers. Op die manier sluiten we de cirkel in de bouwsector.

Het Madaster platform

Het Madaster platform

In Madaster maakt u gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt uw Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzicht vanuit algoritmen is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Lees verder

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Word een van onze Max'en

Koplopers in een circulaire economie