Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in

Ons Platform

Madaster is het kadaster voor materialen en producten. In ons platform maken we inzichtelijk welke materialen en producten op welke plek te vinden zijn en wat hun impact op circulariteit en milieu is. Door alles op deze manier een identiteit te geven, creëren we inzicht en wordt hergebruik gemakkelijker, reduceren we afval en minimaliseren we de impact op onze omgeving. Zo werkt Madaster aan een circulaire bouwindustrie.

Materialenpaspoort

Door materialen en producten als onderdeel van een object in Madaster te registreren, creëer je voor ieder gebouw of bouwkundig object automatisch een uniek (materialen)paspoort. Hierin is altijd precies terug te vinden welke materialen en producten zich in het object bevinden, wat hun impact op circulariteit en milieu is én welke potentiële restwaarde zij vertegenwoordigen. Om dit paspoort geautomatiseerd aan te maken, hoef je enkel het BIM (IFC) of een Excel-document te uploaden naar Madaster.

Madaster Circulariteit Index

Madaster biedt je meer dan enkel statische data. In Madaster kun je namelijk ook de circulaire waarde van materialen en hun toepassing in objecten zien. Daarbij houdt Madaster natuurlijk ook rekening met de losmaakbaarheid van onderdelen en producten. Zo vormt Madaster de circulariteit index die aangeeft hoe circulair een object is. Madaster biedt je vervolgens ook de data en inzichten om de circulariteit te verhogen.

Inzicht in CO2 opslag

In Madaster kan je terugvinden hoeveel CO2, of Embodied Carbon, een object bevat. Ook de aanwezigheid van toxische stoffen wordt vastgelegd. Deze informatie kan automatisch worden bijgewerkt wanneer er wijzigingen in het object zijn, bijvoorbeeld wanneer je een renovatie uitvoert. Daarnaast kan Madaster ook dienen als tool die je kunt raadplegen wanneer je een object gaat afbreken. Door de materialen te hergebruiken, “hergebruik” je ook de CO2 opslag. Een belangrijk speerpunt van circulair bouwen.

Geautomatiseerde verrijking

Madaster beschikt over een grote hoeveelheid data waarmee het jouw input automatisch verrijkt. Dit doen we met behulp van onze eigen data, data van producenten en van algemeen beschikbare bronnen zoals de Environmental Product Declarations (EPD’s). Madaster vormt hiermee een (linked) dataplatform waarmee we jouw objecten secuur kunnen registreren en verrijken.

Madaster als publiek data register

Madaster creëert per object een gebruikersomgeving met informatie. Daarnaast kan Madaster ook gebruikt worden als publiek register. Het platform haalt dan voor een bepaalde omgeving alle beschikbare informatie naar boven, zoals de gebruikte materialen en de hoeveelheid daarvan. Daarnaast voorspelt Madaster welke overige materialen aanwezig zijn, om zo een indicatie te geven van het totale gekozen gebied. Gebruikers van Madaster kunnen geheel zelf kiezen of zij hun ingevoerde data over een object, toe willen voegen aan het publieke register.

 

Voldoen aan wetgeving

Madaster houdt actief bij welke wetten en regels er zijn voor duurzaam en circulair bouwen. Bij veranderingen hierin, passen we de informatie in ons platform aan. Zo kan je in Madaster altijd zien of je voldoet aan de laatste wetten en regelgeving en kun je informatie uit Madaster gebruiken om dit aan te tonen bij verschillende instanties.

 

Zo ziet Madaster eruit

Met Madaster creëer je een digital twin, of digitale kopie, van een gebouw of ander bouwobject. Die geeft overzichtelijk weer welke materialen er in je gebouw verwerkt zijn, hoeveel CO2 die bevatten en in welke mate ze te hergebruiken zijn.

Het materialenpaspoort

Veel bedrijven zijn op zoek naar een manier om een materialenpaspoort te maken. Dat kan gemakkelijk in Madaster. Je hoeft enkel een BIM (IFC) of Excel te uploaden. Madaster verrijkt deze gegevens automatisch tot een volledig paspoort dat je een hoop informatie en inzichten biedt.

Binnenkort op ons platform

 • Meer data

  Q1 2023

  We werken aan de uitbreiding van de Madaster databronnen met informatie over materiaalsamenstelling, circulariteit en milieu-impact. Ook introduceren we met de nieuwe 3D viewer de mogelijkheid om visueel te sturen op circulariteit of co2 prestatie.

 • Meer inzicht

  Q2 2023

  Met de introductie van aanpasbare dashboards en paspoorten, kan elke gebruiker zelf bepalen welke prestaties belangrijk zijn om over te rapporteren of op te kunnen sturen. Maak een dashboard met de prestaties van één of meer assets, of voor de volledige portefeuille.

 • Nieuwe toepassingen

  Q3 2023

  In dit kwartaal introduceren we onder andere CRREM in het platform waarmee het mogelijk wordt om meer inzicht te krijgen in de risico’s van ‘stranded assets’.

 • Doorontwikkeling

  Q4 2023

  De doorontwikkeling van de ‘gebouwproces’ tab en de benchmark functionaliteit staan op de roadmap voor Q4 van 2023.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Where are you located?