Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Platform Inspiratie Max’en Contact
Log in
Terug

Onderzoek naar duurzaam en circulair bouwen

Onderzoek naar en opleiding in duurzaam en circulair bouwen is een hot topic in de branche. Nieuwe uitvindingen en oplossingen zijn hoognodig om de bouwindustrie voorgoed te veranderen.

Door een nieuwe generatie professionals op te leiden en onderzoek te doen, komen we tot die oplossingen. Praktische tools en betrouwbare data zijn daarbij cruciaal. Madaster voorziet opleiders, onderzoekers en kenniscentra hierin en heeft speciale oplossingen voor opleiding en onderzoek.

Onderzoek naar duurzaam en circulair bouwen

Wat doet Madaster voor mij?

Madaster bevat enorm veel data over materialen en producten. Als onderzoeker, docent of leerling kunt u hier gebruik van maken. Het kan u inzicht bieden in de duurzaamheid, demontabiliteit en circulariteit van materialen en producten. Met onze tools en data ter beschikking, kunt u uw opleidingscurriculum, adviezen of onderzoeken meer diepgang geven en sluit u aan op de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam en circulair bouwen.

Het Madaster platform

Het Madaster platform

In Madaster maakt u gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt uw Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzicht vanuit algoritmen is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Lees verder

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Word een van onze Max'en

Koplopers in een circulaire economie