Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Platform Inspiratie Max’en Contact
Log in
Terug

Duurzaam en circulair bouwen

Als bouwbedrijf hebt u één duidelijke prioriteit: het goed en tijdig opleveren van een object. Daarbij moet zowel het grote geheel als ieder detail goed in de gaten gehouden worden.

Er is geen tijd voor fouten of verspilling. Planning is daarbij de sleutel tot succes. U wil geen onnodige stappen toevoegen in het bouwproces, omdat dat risico op vertraging geeft. Goede documentatie helpt daarbij. Door in één oogopslag te weten welke producten en materialen nodig zijn, kunt u proactiever werken en grip houden op het bouwproces. En dat maakt u een aantrekkelijke partner voor opdrachtgevers. U kunt hen met Madaster ook aantonen dat de realisatie voldoet aan de verwachtingen van de opdrachtgever, ook op gebied van milieueffecten en circulariteit.

Duurzaam en circulair bouwen

Wat doet Madaster voor mij?

De documentatie van uw project kunt u gemakkelijk en nauwkeurig bijhouden in Madaster. Zo blijven de gemaakte keuzes voor materialen en producten inzichtelijk en kunnen alle stakeholders gemakkelijk betrokken blijven bij het bouwproces. U kunt Madaster dus zelf gebruiken, maar ook aanbieden als een service voor uw opdrachtgever. Die zal daar blij mee zijn, want de data uit Madaster – zoals over circulariteit, CO2 -waarden en financiële restwaarden – geeft hen op lange termijn allerlei voordelen. Daarnaast zet het u op de kaart als een innovatieve aannemer die vooroploopt op de branche.

Zo werkt het

 • Van begin tot eind controle

  Voor u als bouwbedrijf is controle en overzicht op het project extreem belangrijk. Een gemist detail kan grote gevolgen hebben.
 • Twee stappen voor op de opdrachtgever

  Een opdrachtgever heeft zijn oog gericht op het eindresultaat, u op het proces. Beiden willen jullie toewerken naar de oplevering van een solide en functioneel object.

  Door het initiatief te nemen om alle materialen en producten vast te leggen in Madaster, laat u zien dat u niet alleen de bouwkundige vraagstukken tijdens de bouw onder controle hebt, maar ook al hebt nagedacht over het vervolg. Sterker nog, u kunt de opdrachtgever met Madaster bewijzen dat uw werk voldoet aan hun (circulaire) eisen. Vragen vanuit de opdrachtgever kunnen direct worden beantwoord en ondersteund door op feiten gebaseerde data. Uiteraard overzichtelijk en toegankelijk digitaal vastgelegd.

 • Creëer kansen door transparantie

  Door Madaster bij oplevering over te dragen aan de eigenaar, komt u de eigenaar tegemoet met een goede service.

  Het vastleggen van het bouwproces, en dan specifiek het registreren van de gebruikte materialen en producten, maakt het voor zowel de projectontwikkelaar, de eindgebruiker en de overheid makkelijk om inzicht te krijgen in de specificaties van het object. Dit helpt hen om snel en makkelijk te bepalen welke CO2-belasting het gebouw oplevert, wanneer er onderhoud nodig is en wat de restwaarde is van materialen bij bijvoorbeeld verbouwingen. Een bouwbedrijf dat dit faciliteert, creëert een grote meerwaarde voor opdrachtgevers. En dat schept dan weer kansen om grote en mooie opdrachten binnen te halen.

Het Madaster platform

Het Madaster platform

In Madaster maakt u gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt uw Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzicht vanuit algoritmen is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Lees verder
Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Persberichten
19-09-2022

Redevco neemt leidersrol op in circulariteit

Lees meer
madaster-image Persberichten
06-09-2022

EPEA en Madaster vereenvoudigen het meten van circulariteit binnen de gebouwde omgeving

Lees meer
madaster-image Nieuws
22-06-2022

GROHE geeft kranen en baden eeuwig leven in Madaster

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Word een van onze Max'en

Koplopers in een circulaire economie