Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Platform Inspiratie Max’en Contact
Log in
Terug

Duurzame en circulaire architectuur

Als architect legt u hart en ziel in uw projecten. Of het nu een strak kantoorpand, imposante brug of indrukwekkend museum moet zijn, u ontwerpt het met het oog op de toekomst.

Daarbij is het ontwerp allesbepalend voor het uiteindelijke resultaat. U hebt dus een verantwoordelijke functie. Door tijdens de ontwerpfase al na te denken over de milieueffecten, duurzaamheid en circulariteit van uw projecten, stippelt u ook de route uit voor de rest van het bouwproces. Wanneer u die route vastlegt in Madaster, kunt u die ook gemakkelijk delen met andere stakeholders in het project. Zo geeft u een project een zo duurzaam mogelijke start.

Duurzame en circulaire architectuur

Wat doet Madaster voor mij?

Milieubewust en circulair ontwerpen gaat gemakkelijker met Madaster. Door met Madaster te werken, kunt u in een vroeg stadium meten of het ontwerp voldoet aan alle milieueisen. Madaster is een platform waar betrouwbare verrijkingsinformatie ervoor zorgt dat u inzicht hebt in milieueffecten van materialen of producten bijvoorbeeld losmaakbaarheid, circulariteit of CO2-uitstoot. Madaster gaat daarmee verder dan andere oplossingen. U kunt het ontwerp en alle materiaal- en productinformatie over het ontwerp gemakkelijk delen met andere stakeholders. Dat komt goed uit wanneer u bijvoorbeeld een opdrachtgever wil overtuigen van de milieukundige en circulaire meerwaarde van het ontwerp.

Zo werkt het

 • Registreer uw project

  Hoewel u als architect tijdloze objecten maakt, is het wel belangrijk dat u meegaat met de tijd en vooruit durft te denken.
 • Circulair ontwerpen geeft u een streepje voor

  Behalve mooie en functionele ontwerpen leveren, moet u zich als architect onderscheiden van de rest.

  Aantonen dat uw ontwerpen, naast mooi en functioneel, ook nog eens duurzaam en circulair zijn, geeft u dat streepje voor. Het zal helpen om meer prestigieuze opdrachten binnen te halen en uw naam als vooruitstrevend architect te vestigen.

 • Claim uw rol als koploper

  U bent een van de eerste schakels in de keten van projectontwikkeling en bouw. Daarmee hebt u eigenlijk ook direct een voorbeeldfunctie te vervullen.
Het Madaster platform

Het Madaster platform

In Madaster maakt u gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt uw Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzicht vanuit algoritmen is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Lees verder
Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Persberichten
19-09-2022

Redevco neemt leidersrol op in circulariteit

Lees meer
madaster-image Persberichten
06-09-2022

EPEA en Madaster vereenvoudigen het meten van circulariteit binnen de gebouwde omgeving

Lees meer
madaster-image Nieuws
22-06-2022

GROHE geeft kranen en baden eeuwig leven in Madaster

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Word een van onze Max'en

Koplopers in een circulaire economie