Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 1 jul 2020

ZWITSERS MADASTER PLATFORM GELANCEERD

ZWITSERS MADASTER PLATFORM GELANCEERD

 • MADASTER INZETTEN OM GEBOUWEN TE GEBRUIKEN ALS MATERIAALDEPOTS EN STEDEN ALS URBAN MINE

 • PARTNERPROGRAMMA VOOR INNOVATIEVE SERVICES ALS STIMULANS VOOR DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Zürich, 1 juli 2020 – Madaster is vanaf vandaag beschikbaar in Zwitserland in zowel het Duits als het Frans. Eigenaren van Zwitsers onroerend goed kunnen hun eigendommen registreren op dit innovatieve platform. Met behulp van de geregistreerde gegevens maakt het platform materiaalpaspoorten voor gebouwen aan. Deze paspoorten geven inzicht in de financiële en circulaire waarde van een gebouw. Het Madaster Platform is ontworpen als een Open Data Platform en stelt partners in staat om innovatieve services te integreren, zoals marktplaatsen en vastgoedevaluatie. Marloes Fischer wordt als managing director van Madaster Services Schweiz verantwoordelijk voor de marketing.

Het Madaster Platform, dat nu beschikbaar is in het Duits en Frans, beschouwt bouwafval als materiaal met waarde en stimuleert het sluiten van materiaalkringlopen in de bouw- en vastgoedsector. De ontwikkeling van het Zwitserse platform is het resultaat van de samenwerking tussen toonaangevende Zwitserse bedrijven in de bouw- en vastgoedsector en het Zwitserse Federale Bureau voor Milieu (FOEN).

De noodzaak om bouwafval te verminderen en het gebruik van bouwmaterialen en -producten te optimaliseren is nu belangrijker dan ooit. Volgens het FOEN dragen hergebruik en levensduurverlenging bij aan het succes van de Zwitserse klimaatdoelstelling voor 2050.

“We zijn verheugd dat Zwitserland het eerste land is waar het platform internationaal wordt uitgerold. Dankzij onze strategische partners in Zwitserland geeft de bouw- en vastgoedsector een duidelijk signaal af voor digitale en circulaire innovatie”, legt Thomas Rau, oprichter van Madaster, uit.

“Ons doel is om nieuwe huizen te bouwen van oude. Dit stelt ons in staat om de grootste afvalstroom van Zwitserland op de lange termijn te elimineren. Met Madaster worden gebouwen gebruikt als materiaaldepots, en steden worden Urban Mines”, benadrukt Patrick Eberhard van Eberhard Unternehmungen en een van de eerste partners die zich bij Madaster Zwitserland heeft aangesloten.

Marloes Fischer zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de markt in Zwitserland. Ze zal zich richten op vastgoedeigenaren om hun gebouwen te registreren en een partnernetwerk met de industrie opzetten. Bedrijven die zich aansluiten bij het Madaster-partnerprogramma zullen in staat zijn om circulaire diensten aan te bieden op het gebied van bouw en onroerend goed.

FUNCTIONALITEITEN VAN HET MADASTER PLATFORM

Vastgoedbezitters kunnen het platform gebruiken om hun gebouwen te registreren. Product- en materiaalgegevens worden opgeslagen, gestructureerd en gevisualiseerd. Dit digitale dossier draagt bij aan de transparantie van de kenmerken van een gebouw in de hele levenscyclus. Door het combineren van externe  data met de gebouwspecifieke informatie wordt een materialenpaspoort gecreëerd. Dit paspoort kan bijvoorbeeld worden gebruikt om informatie te verstrekken over de verwerking van bouwafval of om de waarde van het materiaal te bepalen.

Vastgoedbezitters kunnen met Madaster innovatieve zakelijke beslissingen nemen. De financiële index berekent de waarde van materialen en producten en maakt waardebehoud op lange termijn mogelijk.  De circulariteitsindex (CI) toont de mate van circulariteit van gebouwen en bouwlagen voor de bouw- en gebruiksfase, evenals aan het einde van hun levensduur, en maakt een duurzamere bouw en beheer van vastgoed mogelijk.

Madaster brengt de Zwitserse bouw- en vastgoedsector bij elkaar om kennis uit te wisselen op het gebied van digitale en circulaire bouw. Dit vormt de basis voor een gezamenlijk inzicht in hoe de standaard voor circulair bouwen en vastgoedmanagement in Zwitserland er op de lange termijn uit kan zien.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?