Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 12 mrt 2019

VORM EN MADASTER SLAAN DE HANDEN INEEN TEGEN BOUWAFVAL

VORM EN MADASTER SLAAN DE HANDEN INEEN TEGEN BOUWAFVAL

Papendrecht – 12 maart 2019 – VORM en Madaster gaan samenwerken om afval in de gebouwde omgeving te elimineren. Gebouwen worden geregistreerd in de online materialenbibliotheek Madaster van waaruit materialenpaspoorten kunnen worden gegeneerd. Het registreren, ordenen, bewaren en ontsluiten van data in het Madaster platform geeft materialen een identiteit en voorkomt dat ze eindigen als afval. Het eerste gebouw dat VORM in Madaster heeft geregistreerd, is VORM Materieel in Papendrecht. Ook het historische pand De Nieuwe Maaskant, waar VORM Holding eind 2019 haar intrek neemt, krijgt een materialenpaspoort.

Momenteel is circa 30% van al het afval gerelateerd aan de bouw . Het is van essentieel belang dat particulieren, ondernemers en (semi)overheid verantwoordelijkheid nemen om dit percentage zo snel mogelijk naar beneden te brengen. VORM neemt als projectontwikkelaar en bouwer haar verantwoordelijkheid door gebouwen te registeren in Madaster. Zo kan op ieder moment worden aangetoond welke materialen zich in een gebouw bevinden en is inzichtelijk wat er bij een verbouwing aan materialen vrijkomt. Dit kan enorm schelen in de hoeveelheid bouwafval en de belasting van het milieu.

Duurzaamheid en circulariteit gaan hand in hand
Als Madaster aangeeft dat een gebouw over 55 jaar nog 10% van de oorspronkelijke waarde heeft, dan kun je met een restwaarde rekening houden in plaats van het pand volledig af te schrijven.”- vertelt Erwin Boon, Innovatie Manager bij VORM. “Tijdens de ontwerpfase van een pand kan Madaster inzicht bieden in de mate van circulariteit van het nieuwe vastgoedobject. Dit geeft een volledig inzicht in de circulaire en financiële waardering van een gebouw. Hier gaan duurzaamheid en circulariteit hand in hand. Afval wordt geëlimineerd en materialen worden nieuw leven ingeblazen.”

Het materialenpaspoort

Het Madaster materialenpaspoort bevat informatie over de kwaliteit en herkomst van materialen, de mate van demonteerbaarheid van producten en waar zij zich bevinden in het pand. Daarnaast worden zowel de historische-, actuele- alsook de toekomstige waarde weergegeven. Circulaire én financiële informatiestromen worden met elkaar verbonden.

De veelomvattende informatie in een materialenpaspoort helpt gebouweigenaren, ontwerpers en bouwers om nieuwe afwegingen te maken tijdens het ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen. Ook kunnen financiers op basis van het materialenpaspoort de waarde van de materialen opnemen in de totale waardebepaling van het object. Ieder gebouw is in feite een waardevol grondstoffendepot.”- Pablo van den Bosch, Board member Madaster Foundation

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?