Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 1 mrt 2018

VAN KENNISDELING NAAR GROOTSCHALIGE IMPLEMENTATIE

VAN KENNISDELING NAAR GROOTSCHALIGE IMPLEMENTATIE

Circl op de Zuidas, Alliander in Duiven, de Biomakerij in Berkel-Enschot. Mooie, circulaire pilots die enorm tot de verbeelding spreken. Tegelijkertijd is het circulair bouwen helaas nog lang geen gemeengoed. Tijd om de stap te maken van iconische pilots naar grootschalige implementatie? Wel als we C-creator Wouter van Twillert mogen geloven. Hij is werkzaam bij een onafhankelijke stichting die organisaties ondersteunt in de transitie naar een circulaire economie; C-creators. In samenwerking met Cirkelstad, TNO en EiB heeft de stichting op 9 november j.l. het bouwprogramma MRA (Metropoolregio Amsterdam) gelanceerd. De afgelopen maanden hebben zij al diverse organisaties aan zich weten te binden waaronder VolkerWessels, BAM, Ecor, Sustonable en Madaster. Waarom kan aansluiting bij dit programma interessant zijn en wat houdt het precies in?

Circulariteit is een begrip wat bij ongeveer iedere toekomstgerichte organisatie hoog op de agenda staat en duurzame initiatieven groeien als paddenstoelen uit de grond. Het woord ‘circulaire economie’ alleen al levert op Google bijna 2 miljoen zoekresultaten op. Hoe moeilijk kan het zijn om duurzame partners te vinden of een circulair project goed van de grond te krijgen? Volgens Wouter van Twillert is dat in de praktijk lang niet zo eenvoudig. “Wij merken helaas dat het veel individuele organisaties niet lukt om zelfstandig de transitie van een lineaire naar een circulaire economie te maken. Het blijkt vaak nog erg onduidelijk te zijn welke initiatieven er in de markt zijn en welke hiervan specifiek voor hen interessant kunnen zijn. Het is onze rol als stichting om zoveel mogelijk kennis op het gebied van circulariteit te oogsten, borgen en toe te passen bij ieder project wat voorbij komt.”

Bouw- en ontwikkelingsprojecten welteverstaan want C-creators richt zich met name op versnelling van de circulaire economie binnen de bouwsector. Om die reden heeft de stichting enkele maanden geleden het bouwprogramma MRA gelanceerd. Waarom richt C-creators zich met dit bouwprogramma hoofdzakelijk op de Metropoolregio Amsterdam? Wouter van Twillert legt uit: “Uit gesprekken met belangrijke stakeholders, in de regio Amsterdam en uit de bouwsector, werd al snel duidelijk dat er een enorme bouwopgave ligt in deze regio. Er staan 250.000 nieuwbouwwoningen op de planning tot 2040 en er zal in deze regio veel infrastructuur gebouwd moeten worden in verband met de economische groei. Al deze projecten hebben een enorme impact op het milieu. Het is daarom ontzettend belangrijk dat alle bestaande kennis en ervaring op circulair vlak zo goed mogelijk met elkaar wordt verbonden. Wij willen die verbinding graag mogelijk maken.”

En daar pakt C-creators verschillende rollen? Van Twillert bevestigt: ”Op het moment dat een project bij ons binnenkomt, inventariseren wij naar aanleiding van een intake de vraagbehoefte om vervolgens pro-actief op basis van ons kennis- en ervaringsniveau het project te koppelen aan de juiste organisaties. Het digitaal ontsluiten van een bepaald bouwgebied is bijvoorbeeld een belangrijk aspect in het transitieproces naar een circulaire economie. De markt weet vaak niet wat er op dit gebied te krijgen is en bij wie ze hiervoor aansluiting moeten zoeken. Reden voor ons om Madaster erbij te betrekken. Zij kunnen met hun onafhankelijke, publieke platform in die behoefte voorzien. Daar komt bij dat Madaster over een sterke start-up mentality beschikt en van begin af aan de juiste stakeholders aan zich heeft weten te binden. Net als bij C-creators staat ook bij Madaster opschaling, kennisdeling en verbinding centraal. Essentiële begrippen willen we met z’n allen echt werk maken van de transitie naar een circulaire economie.”

Hoe kan de markt erop vertrouwen dat het matchmaking door C-creators in een betrouwbaar klimaat plaatsvindt? Van Twillert antwoordt: “C-creators is een onafhankelijke stichting en werkt samen met TNO en NEN om in de nabije toekomst kwaliteitsnormeringen toe te kunnen passen. Hierdoor is C-creators nog beter in staat om sterke koppelingen te maken. Koppelingen waar de markt op kan bouwen en ons ook in kan vertrouwen.”

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?