Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 2 jun 2020

STAEDION START MET PASPOORT VOOR BOUWMATERIALEN VAN MADASTER

STAEDION START MET PASPOORT VOOR BOUWMATERIALEN VAN MADASTER

Staedion is gestart met het gebruiken van het materialenpaspoort van Madaster. Het doel is om materialen oneindig beschikbaar te maken. Door materialen en producten te registeren krijgen ze een identiteit. Dit maakt hergebruik van materialen eenvoudiger. Staedion wil daarom al het materiaal dat vrijkomt bij bouw, beheer en renovatie van gebouwen een paspoort geven. Een materialenpaspoort bevat informatie over de kwaliteit, herkomst en locatie van materialen in gebouwen. Tijdens een proef gaat Staedion het paspoort gebruiken voor 750 woningen, zowel voor nieuwbouw als bestaande complexen.

BIJDRAGEN AAN CO2-NEUTRALE WOONVOORRAAD

Het in kaart brengen van materialen maakt het mogelijk om nieuwe afwegingen te maken tijdens het ontwerpen, bouwen, beheren en renoveren van gebouwen. Ook kunnen financiers op basis van het materialenpaspoort de waarde van de materialen opnemen, als ze de totale waarde bepalen van het object. Door materialen te registreren en te documenteren kunnen deze nooit meer in de anonimiteit als afval verdwijnen. Dit maakt hergebruik van materialen eenvoudiger. Zo draagt het gebruik van het paspoort sterk bij aan een CO2-neutrale woningvoorraad.

MINDER AFVAL EN BEHOUD VAN GRONDSTOFFEN

Wij willen het inzicht en het hergebruik van materialen verder verbeteren bij bouw, renovatie en onderhoud. De pilot betreft in totaal 750 woningen”, vertelt Dré Boidin, directeur Onderhoud en Vastgoed Staedion. “Dit doen we om ervoor te zorgen we minder afval produceren en grondstoffen niet opraken voor onze kinderen en kleinkinderen.”

10% CIRCULAIR MATERIAAL

Het doel is om in 2025 10% circulair materiaal te gebruiken in de gebouwen. Deze pilot sluit aan bij de doelstelling van Staedion om in de bedrijfsvoering te kunnen sturen op basis van vastgoeddata én draagt bij aan de duurzaamheidsambities van Staedion. In januari 2021 vindt de evaluatie van de pilot plaats en is duidelijk hoe Staedion Madaster intern kan gebruiken. Staedion heeft samen met Madaster het initiatief genomen om een gebruikersgroep op te richten. In deze groep delen woningcorporaties kennis en ervaringen om het gebruik van het materialenpaspoort te verbeteren. De eerste corporaties hebben zich aangemeld om deel te nemen.

MADASTER IS EEN ONLINE MATERIALENBIBLIOTHEEK

Het Madaster platform fungeert als een publieke, online bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving. Het is het kadaster voor materialen, waarmee ook de mate van circulariteit gemonitord kan worden. “Madaster biedt gebruikers meer dan één centraal overzicht van al het vastgoed”, vertelt Jeroen Broersma, business developer Madaster. “Naast inzicht in de gebruikte materialen en producten in gebouwen, wordt ook de mate van circulariteit en de financiële waarde in kaart gebracht. Het biedt eigenaren en beheerders van vastgoed de mogelijkheid om echt aan een duurzame toekomst te bouwen.

AMBITIE CIRCULARITEIT

Staedion wil dat al haar woningen CO2-neutraal zijn in 2050. Duurzame woningen bieden de bewoners meer comfort en het zorgt ervoor dat ze hun energielasten kunnen verlagen. Samen met bewoners wil Staedion het energieverbruik verduurzamen, energielasten verlagen en het thuisgevoel vergroten.

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?