Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Persberichten 19 sep 2022

Redevco neemt leidersrol op in circulariteit

Vastgoedspeler maakt voortaan materialenpaspoorten met Madaster
Met 24 zijn ze nu al, de bouwgerelateerde bedrijven die het circulaire belang inzien van het documenteren en digitaliseren van materialen en gebouwen. Zo breidt het netwerk rond het materialen- en productenpaspoort van Madaster zich steeds verder uit. Redevco, de vastgoedspecialist die een positieve bijdrage wil leveren aan meer duurzame en leefbare stads-en winkelgebieden, is de volgende in het rijtje: “Wij willen onze ervaring delen met anderen bedrijven in de bouwsector om de circulariteit in de bouwsector een serieuze boost te geven”, zegt Nele Schelfhout van Redevco.
Redevco was er eigenlijk al bij van bij de start van Madaster – het materialenpaspoort mét circulaire inzichten – in 2017 in Nederland. De Europese vastgoedinvesteerder, met een hart voor vastgoed in steden, zal nu ook in België optreden als Madaster Max-partner én pionier in materiaal- en gebouwpaspoorten. Met The Leaf Shopping Ternat scoorden ze destijds 58% op de Madaster Circulariteits Index (een circulariteitsscore die rekening houdt met de herbruikbaarheid van de gebruikte bouwmaterialen), een topscore voor een retailpark. “Redevco wil een voorloper zijn op het vlak van circulariteit in onze bouwprojecten”, zegt Nele Schelfhout, Head of Project Management bij Redevco Belgium. “Daarom namen we in 2017 al contact op met Madaster om een materialenpaspoort aan te maken voor het 28.000 m² winkelpark The Leaf. Door de materialen vast te leggen in een open platform ontstaat de mogelijkheid om enerzijds de materialen later te gaan hergebruiken en anderzijds de graad van circulariteit van een project ook (financieel) meetbaar te maken. Redevco wil The Leaf gebruiken als maatstaf om meer circulair te bouwen in haar toekomstige projecten.”  

Betere samenwerking

Schelfhout geeft toe dat circulariteit een leerproces is, ook binnen Redevco. “We hebben dankzij onze samenwerking met innovatiepartner EPEA heel wat opgestoken tijdens de herontwikkeling van The Leaf. We beseffen bij Redevco maar al te goed dat we die omslag naar meer circulariteit in de bouw moeten maken.” Redevco pleit ook voor een betere samenwerking in de bouwsector en wil een voortrekkersrol opnemen in circulariteit. “We moeten die leerprocessen delen met anderen en ook over de lessons learned durven communiceren. De urgentie van de situatie vraagt nu eenmaal om duidelijke acties. Het gaat hier tenslotte om hoe we met onze aarde en haar grondstoffen omspringen.”

Waterloo en Oostakker

“Wij willen onze ervaring over onze constructieve samenwerking met EPEA en Madaster delen met anderen bedrijven in de bouwsector om de circulariteit in de bouwsector een serieuze boost te geven. En uiteraard zullen we ook voor onze volgende projecten RICH’L in Waterloo en de Brico-site in Oostakker een materialenpaspoort maken.” Bij Madaster wrijven ze zich ondertussen in de handen met de komst van Redevco als Max-partner. “Het is de eerste Max die al een materialenpaspoort had in Madaster nog voor ze aansloten bij ons”, lacht Madaster-directeur in België Johan Klaps. “We zijn uiteraard opgetogen dat een partner ons vervoegt die ervaring heeft met samenwerkingen tussen bouwpartners rond materiaalpaspoorten. Een gebouwenpaspoort maken in Madaster is een koud kunstje gezien de automatisering van het proces, beginnend bij het ontwerp. Toch merken we dat de verstandhouding tussen partijen beter kan. Dat Redevco haar ervaring hiermee wil delen met de sector is een groot pluspunt en zal de drempelvrees bij anderen wegnemen.”

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?