Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Platform Inspiratie Max’en Contact
Log in
Terug
Nieuws 14 mar 2019

MODULO LEVERT CIRCULAIRE MILIEUSTRATEN MET MADASTER MATERIALENPASPOORT

MODULO LEVERT CIRCULAIRE MILIEUSTRATEN MET MADASTER MATERIALENPASPOORT

MODULO LEVERT CIRCULAIRE MILIEUSTRATEN MET MADASTER MATERIALENPASPOORT

Soest - 14 maart 2019 – Ron van Ommeren, directeur Modulo Milieustraten, en Rob Oomen, Partnership Manager Madaster, hebben vandaag een partner- en licentieovereenkomst getekend. Modulo Milieustraten levert vanaf heden milieustraten met een materialenpaspoort. Hiermee hebben Modulo en haar klanten, vooral gemeenten, inzage in de materiële, circulaire en financiële waarde van een milieustraat.

Materialenpaspoort
In het onafhankelijke publieke Madaster platform worden vastgoedobjecten geregistreerd en voorzien van een materialenpaspoort. Het materialenpaspoort bevat informatie over de kwaliteit en de herkomst van materialen, de losmaakbaarheid van producten en hun huidige locatie. De Madaster Circularity Indicator (CI) geeft inzicht in de mate van circulariteit. Circulaire en financiële informatiestromen worden aan elkaar gekoppeld. De registratie van de modulaire milieustraten in Madaster geeft Modulo en haar klanten inzicht in de materiële, circulaire en financiële waarde van een milieustraat. Hergebruik van elementen van een modulaire milieustraat in een andere milieustraat wordt hiermee gestimuleerd.

Circulaire milieustraat
Modulo Milieustraten is het kenniscentrum in Nederland en Duitsland voor de circulaire milieustraat en het grondstoffencentrum. Modulo adviseert en ondersteunt gemeenten in de transitie van de traditionele afval inzamelstraat naar de circulaire milieustraat, het zogeheten circulaire ambachtscentrum. Modulo ontzorgt de gemeente in dit proces: van variantenonderzoek, ontwerp, inrichting, realisatie tot en met onderhoud en inspectie. Zij adviseert gemeenten over een inspirerende plek waar inwoners verantwoord hun afval/grondstoffen kunnen inleveren voor hergebruik. De milieustraten van Modulo zijn circulair door hun modulaire opbouw en materiaalkeuze voor ecogranulaat. Het Madaster materialenpaspoort maakt dit inzichtelijk en kent een financiële waarde toe aan alle grondstoffen.

Wij zijn erg verheugd Modulo Milieustraten als partner en licentiehouder van Madaster te mogen verwelkomen. Middels materialenpaspoorten kunnen wij Modulo Milieustraten en hun klanten op ieder gewenst moment inzicht verschaffen in de aanwezigheid en herbruikbaarheid van materialen in een milieustraat. Inclusief de financiële waarde. Dit stimuleert hergebruik en voorkomt dat materialen eindigen op de alsmaar groter worden afvalberg. Daarnaast vergroot het hopelijk ook het bewustzijn dat materialen op aarde eindig beschikbaar zijn”, aldus Rob Oomen, Partnership Manager Madaster.

Ron van Ommeren, directeur Modulo Milieustraten: “Madaster is complementair aan de circulaire milieustraten die Modulo al jaren ontwerpt en bouwt met modulaire elementen van ecogranulaat. In ieder ontwerp kijken we naar de mogelijkheden om de milieustraat zo duurzaam en circulair mogelijk te maken. De Circularity Indicator van Madaster is een praktisch hulpmiddel om de materialen en de waarde daarvan in een database te registreren. Omdat die ook toegankelijk is voor onze klanten geeft hen dat een duidelijk overzicht van de materialen die in een milieustraat zijn gebruikt. Voor Modulo en haar klanten biedt dit nu en in de toekomst een mooi overzicht van bestaande projecten waardoor de circulaire elementen makkelijk weer in nieuwe projecten te gebruiken zijn.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Word een van onze Max'en

Koplopers in een circulaire economie

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Persberichten
19-09-2022

Redevco neemt leidersrol op in circulariteit

Lees meer
madaster-image Nieuws
22-06-2022

GROHE geeft kranen en baden eeuwig leven in Madaster

Lees meer
madaster-image Projecten
24-05-2022

Voor het eerst materialenpaspoort voor groot renovatieproject

Lees meer