Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 30 aug 2018

MADASTER HEEFT EERSTE FINANCIERINGSDOEL BEREIKT

MADASTER HEEFT EERSTE FINANCIERINGSDOEL BEREIKT

PARTICULIEREN NEMEN FINANCIEEL VERANTWOORDELIJKHEID IN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

30 augustus 2018

Madaster, de ‘materialenbibliotheek voor vastgoed’, heeft in een tijdsbestek van acht weken ruim €500.000 opgehaald via de uitgifte van converteerbare obligaties. Dankzij investeringen van meer dan 150 beleggers is het eerste financieringsdoel bereikt en heeft het grote publiek aangegeven Madaster als onafhankelijk publiek platform te steunen in haar missie om afval (in de bouwwereld) te elimineren. Madaster is er voor particulieren, bedrijven en overheden en wordt ontwikkeld door Madaster Services onder toezicht van de Madaster Foundation.

HET KADASTER VAN MATERIALEN

Madaster fungeert als een online bibliotheek waarin materialen en gebouwen worden gedocumenteerd, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Vanuit Madaster kan iedereen een materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Het documenteren, registreren en archiveren van materialen in gebouwen maakt hergebruik van materialen eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD INVESTEREN

Madaster heeft de ambitie het standaard register te worden en wordt hierin gesteund door zogenaamde Kennedy’s waaronder Volker Wessels, OVG, Triodos, AKD, TBI, Schiphol, Mitsubishi en ProRail hebben een belangrijke financiële bijdrage geleverd.Daarnaast dragen partners, klanten en sinds kort ook particuliere investeerders bij aan de ontwikkeling van het Madaster platform. Vanaf 21 juni is het namelijk mogelijk dat zowel professionele als particuliere beleggers al vanaf €20,- mede-eigenaar kunnen worden van Madaster via converteerbare obligaties. Meer dan 150 investeerders, voornamelijk particuliere beleggers, hebben hun vertrouwen in een circulaire economie getoond en met een gezamenlijk investeringsbedrag van €535.240 het minimale investeringsdoel van €500.000 ruimschoots overschreden.

Het is fantastisch om te zien dat al zoveel particulieren hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van het Madaster platform en bereid zijn financieel verantwoordelijkheid te nemen in de circulaire economie. Het bedrijfsleven, waaronder onze Kennedy’s, is nu aan zet om dit voorbeeld te volgen en aan te tonen dat ze onze missie echt ondersteunen. Om Madaster uit te laten groeien tot een erkende autoriteit moeten we het platform verrijken met nog meer databronnen, autonome functionaliteit en integreren met oplossingen van onze service – en solution partners. Om die stap te maken streven wij naar een uiteindelijk doelbedrag van €2,5 mln.” – Martijn Oostenrijk, directeur Madaster Services

CONVERTEERBARE 6% OBLIGATIE

De inschrijving staat open voor particuliere én professionele beleggers en loopt in principe tot 1 maart 2019. Het is een co-funding project van het maatschappelijke funding platform AndersFinancieren en Symbid. De converteerbare obligatie biedt particuliere en professionele beleggers een enkelvoudige rente van 6% gedurende 5 jaar. Jaarlijks wordt de verschuldigde rente bij de hoofdsom opgeteld en dus niet tussentijds uitgekeerd aan de obligatiehouders gedurende de looptijd van de lening. Aan het einde van de looptijd hebben de obligatiehouders het recht om het door hen uitgeleende bedrag plus opgebouwde rente te laten omzetten in gecertificeerde aandelen. Madaster kan eenmalig, indien de belegger geen gebruik wenst te maken van zijn conversie recht, de looptijd verlengen met 2 jaar. Omdat er gekozen is om de funding te structureren in de vorm van een obligatie bestaat er de mogelijkheid in overleg met alle betrokken partijen om deze obligatie op een later tijdstip verhandelbaar te maken op een handelsplatform.

Toegang tot het financieringsplatform Madadaster

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?