Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 17 jan 2019

LENING GROEN GEZOND SLIM FONDS IMPULS VOOR DOORONTWIKKELING ONLINE MATERIALENPASPOORT VAN MADASTER

LENING GROEN GEZOND SLIM FONDS IMPULS VOOR DOORONTWIKKELING ONLINE MATERIALENPASPOORT VAN MADASTER

Afval is materiaal zonder identiteit”. Met dit motto in het achterhoofd koppelt Madaster vraag en aanbod van gebruikte materialen in de gebouwde omgeving aan elkaar middels een online materialenpaspoort. Om materialen oneindig beschikbaar te houden, dienen ze gedocumenteerd te worden. Co-founder Thomas Rau: “Waar opgeschreven wordt, wordt geschiedenis geschreven. En dat gebeurt in Utrecht, de snelst groeiende stad van Nederland. De enorme bouwopgave hier biedt de mogelijkheid nieuwe gebouwen als materialendepots in te richten.”

De toekenning uit het Groen Gezond Slim fonds is bekend gemaakt in de week van de circulaire economie. Een week waarin extra wordt stilgestaan bij de opgave waar we voor staan: 50% minder verbruik van primaire grondstoffen in 2030 en 100% minder verbruik in 2050.

Gedeputeerde economie Pim van den Berg: “In deze regio is veel ruimte voor innovatie en zijn schone energie en circulaire economie wat mij betreft vanzelfsprekend. TNO becijferde in 2016 de economische potentie van circulair bouwen en demonteren in de provincie Utrecht niet voor niets op 180 miljoen euro toegevoegde waarde per jaar en 1.500 extra banen.”

PUBLIEKE ONLINE BIBLIOTHEEK

Het doel van Madaster is afval te elimineren door materialen een identiteit te geven. Het Madaster-platform fungeert als een publieke, online bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving. Het koppelt materiaalidentiteit aan een locatie en legt dit vast in een materialenpaspoort.

Een materialenpaspoort maakt inzichtelijk welke materialen in een gebouw zijn gebruikt en in welke hoeveelheden. Daarnaast bevat het informatie over de kwaliteit van de materialen, de locatie, de financiële en circulaire waarde. Ieder gebouw krijgt als het ware een eeneiige digitale tweeling. Hergebruik van materialen, het minimaliseren van afval en daarmee het besparen van kosten wordt zo eenvoudiger.

FINANCIERING UIT GROEN GEZOND SLIM FONDS

ICT-platform Madaster, gevestigd in Utrecht, zal de komende tijd flink blijven investeren in de autonome- en partnerfunctionaliteiten van het platform. Inmiddels is het aantal klanten van Madaster de 200 gepasseerd en nadert het 1.500.000 geregistreerde m2.

Met de bijdrage uit het Utrechtse Groen Gezond en Slim-fonds kan Madaster de ambities van Utrecht beter faciliteren bij nieuwbouw, maar ook bij registratie van bestaande materiaalvoorraden in haar vastgoed. De stad, provincie en Economic Board Utrecht werken bijvoorbeeld al samen bij de ontwikkeling van de Merwedekanaalzone en toepassing van blockchain in het project Koplopersstraat. Rau: “De investering in de ontwikkeling van Madaster geeft ons de mogelijkheid nog veel meer samen op te trekken. Door te kiezen voor ondersteuning van Madaster wordt de ambitie van Utrecht echt – terecht!

Van den Berg: “Voor dit soort innovatieve projecten die daadwerkelijk bijdragen aan een circulaire economie in de regio hebben we destijds met de EBU het Groen, Gezond, Slim fonds in het leven geroepen. Dankzij toekomstbestendig ontwerp en door het inzetten en hergebruik van hoogwaardige materialen kunnen we in blijven spelen op de bevolkingsgroei en intensief ruimtegebruik van de regio. Ik ben er trots op dat een bedrijf als Madaster, winnaar van de Europese startup-verkiezing Tech for Social Impact, in Utrecht is gevestigd en een circulair product met wereldwijde potentie op de markt zet.”

Het Groen, Gezond, Slim Fonds is een van de investeringsfondsen van de Economic Board Utrecht.

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?