Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Platform Inspiratie Max’en Contact
Log in
Terug
Nieuws 11 may 2018

INTRODUCTIE ROB

INTRODUCTIE ROB

INTRODUCTIE ROB

Sinds 9 april mag ik me onderdeel noemen van het Madaster team en ben ik aan de slag om het Partnership Programma te ontwikkelen en uit te rollen. Een mooie uitdaging met als doel om de functionaliteit en services rondom het platform uit te breiden, en om schaal te creëren bij de adoptie van Madaster. Voor mijzelf een goede balans tussen veel met inhoud bezig zijn, en tegelijkertijd bijdragen aan de groei van Madaster.

De afgelopen jaren ben ik vooral actief geweest om het bewustzijn van circulaire economie in Nederland en internationaal groter te maken, zowel binnen het bedrijfsleven als de overheid. Eerst via de campagne Netherlands Circular Hotspot (nu Holland Circular Hotspot), later via C-Creators in een meer adviserende en verbindende rol. Inmiddels is circulariteit in Nederland vrij bekend en begint het een modewoord te worden. Dat is mooi! Wel is het van belang dat er meer concrete voorbeelden komen die laten zien dat circulair het nieuwe normaal is. Anders lopen we het risico dat circulair net zo’n containerbegrip als duurzaamheid wordt. Daadwerkelijk dingen anders doen kan alleen door je voornaamste gedachtepatronen te veranderen, hier vervolgens op te acteren, en iets tastbaars te realiseren.

De reden dat ik graag aan Madaster bijdraag ligt exact op dat snijvlak. Een prachtige visie, maar ook een praktisch product dat schaalbaar is en als enabler dient voor vele anderen om in de gebouwde omgeving circulariteit inzichtelijk te maken en materialen blijvend te waarderen. Dit stelt organisaties vervolgens in staat om op deze inzichten te acteren.

Laat ik vooropstellen dat ieder land, samenleving, bedrijf en individu nog een lange weg te gaan heeft richting een circulair model. Toch wil ik graag positief afsluiten met het feit dat ik denk dat we het in Nederland in vergelijking met andere landen vrij goed doen op het gebied van samenwerking, een voorwaarde voor een circulaire economie. Ik heb zelf een aantal jaren in het buitenland gewoond en het grootste verschil dat ik keer op keer zie terugkomen is dat wij Nederlanders goed in staat zijn om richting een gezamenlijk doel te werken. De verbinding die er middels verschillende ‘ronde tafels’ bestaat tussen overheid, wetenschap en bedrijfsleven is vrij groot, dat mogen we niet onderwaarderen. Kijk maar naar de plannen die er liggen voor de transitieagenda circulair bouwen. Laten we er nu grootschalig op acteren, en dan komt het goed!

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Word een van onze Max'en

Koplopers in een circulaire economie

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Persberichten
19-09-2022

Redevco neemt leidersrol op in circulariteit

Lees meer
madaster-image Nieuws
22-06-2022

GROHE geeft kranen en baden eeuwig leven in Madaster

Lees meer
madaster-image Projecten
24-05-2022

Voor het eerst materialenpaspoort voor groot renovatieproject

Lees meer