Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 24 okt 2017

INGENIEURS MET EEN VERHAAL

INGENIEURS MET EEN VERHAAL

Als organiserend ingenieursbureau levert BOOT een zeer breed pallet aan integrale advies- en managementdiensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied: bouw, mobiliteit, water, milieu, veiligheid, sport en recreatie. Met ruim 100 man personeel is BOOT de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een landelijk opererend ingenieursbureau. Ze beweren ingenieurs met een verhaal te zijn. Echter, wat is hun verhaal?

Kees Boot, directeur BOOT, legt uit: “Het is een verhaal over respect voor mens en milieu, over kennis en inventiviteit en over een integrale, grondige aanpak. Met onze projecten in de ruimtelijke inrichting staan we midden in de samenleving. Dat is inspirerend en geeft een bijzondere verantwoordelijkheid. Een verantwoordelijkheid die niet stopt bij onze opdrachtgevers en medewerkers.” Dat klinkt als een mooi, ambitieus verhaal. Hoe pakt BOOT dit aan? Kees Boot vervolgt: “Door vooral goed te luisteren. Naar onze opdrachtgevers, adviseurs, specialisten, stakeholders en ketenpartners.” Dat klinkt logisch, echter hoe ontstaat vervolgens het feitelijke waarde toevoegen? Kees Boot legt uit: “Doordat wij meerdere disciplines in huis hebben, kunnen wij een zeer compleet pakket van diensten bieden en echt ontzorgen bij het duurzaam en functioneel inrichten van een omgeving. Dit uit zich in onze adviezen en de manier waarop wij zelf functioneren. Bij sloopvoorbereiding analyseren wij bijvoorbeeld al ruim voor de daadwerkelijke sloopperiode aanvangt welke materialen vrijkomen en zoeken op voorhand naar een passende bestemming.”

Hoe duurzaam heeft BOOT eigenlijk de eigen organisatie ingericht? Kees Boot antwoordt: ”Om onze eigen milieubelasting te beperken hebben wij ons laten certificeren voor de CO2-prestatieladder. Daarnaast zijn we participant van Dutch Green Building Council en initiatiefnemer van Cirkelstad Utrecht.” Cirkelsteden blijken steden te zijn die niet alleen slim omgaan met grondstoffen en energie, maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden. Heeft BOOT zelf ook mensen met een hulpvraag in dienst? Kees Boot bevestigt: “Het is onderdeel van ons verhaal. Wij willen al onze mensen graag de ruimte geven om zich te ontwikkelen. Met of zonder hulpvraag. Vandaar ook ons partnerschap bij De Normaalste Zaak. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat eigenaarschap niet uitsluitend is voorbehouden aan het management en bieden onze medewerkers jaarlijks de kans om aandelen van BOOT te kopen.”

Het is duidelijk. BOOT hecht veel waarde aan het creëren van een duurzame werk- én leefomgeving. Is dat ook de reden waarom BOOT zich als Kennedy heeft aangesloten bij Madaster? Kees Boot legt uit: “Het is essentieel voor ons werk om volledig inzicht te krijgen in een gebouw en alle materialen digitaal in kaart te brengen.

Daar hebben wij al ruime tijd geleden diverse inventarisatietools voor ontwikkeld en vertaald naar een 3D-sloopmodel. Het geeft ons de mogelijkheid om in een vroegtijdig stadium te onderzoeken hoe wij materialen weer zo hoog mogelijk in de keten terug kunnen zetten. Met de aansluiting bij Madaster willen wij nog meer grip krijgen op op dit proces.”

Het is voornamelijk de rubricering van de gebruikte materialen en de vertaling hiervan naar een materialenpaspoort wat BOOT zo intrigeert bij Madaster. Door hier samen met diverse gerenommeerde partijen over in gesprek te gaan en kennis te delen kan een complete centrale grondstoffenbank worden opgebouwd en kunnen vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd. Dat idee spreekt Kees Boot enorm aan: “Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.” Je zou denken dat organisaties tegenwoordig toch aardig doordrongen zijn van het feit dat circulair materiaalgebruik meer noodzaak dan een keuze is voor succesvol ondernemerschap. Waarom dan toch die drempel? Kees Boot: “Veel partijen zijn helaas nog argwanend. Ze vragen zich af of een dergelijke werkwijze niet duurder is of meer tijd in beslag neemt. Veel opdrachtgevers zijn bovendien bang dat het zaken onnodig ingewikkeld maakt. Daar komt bij dat de term ‘circulair slopen’ helaas nog onvoldoende bekend is.” Naast luisteren en onderzoeken dus ook een en ander uitleggen om circulair materiaalgebruik echt aan de man te brengen. Hoe pakt BOOT dit aan? Kees Boot: “Wij proberen het vaak inzichtelijk te maken door de waarde aan te tonen. De financiële waarde of de besparing op het gebied van CO2-uitstoot.”

Begrijpelijk dat het inzichtelijk maken van de toevoegde financiële waarde overtuigend werkt bij veel ondernemende partijen. Echter, het besef dat ze kunnen bijdragen aan het creëren van een betere leefomgeving voor nu en de toekomst zal toch hopelijk ook bijdragen aan de keuze voor circulair ondernemerschap? Kees Boot: “Ik merk absoluut dat partijen er graag mee willen experimenteren omdat het simpelweg niet goed voelt om alles maar weg te gooien en weer nieuwe delfstoffen te gaan gebruiken.” Een positieve ontwikkeling aldus BOOT die niet alleen huizen, maar ook graag infrastructuur opgenomen ziet in Madaster: “Als er huizen in staan, waarom dan ook geen straten en parken? Als er ergens grote grondstoffenstromen zijn dan is het wel in de civiele bouw. Met de opname van infra-projecten in Madaster kunnen we samen een nog groter verschil maken.”

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?