Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 29 jun 2020

HET OMGEVINGSREGISTER NADERT LANCERING

HET OMGEVINGSREGISTER NADERT LANCERING

HET OMGEVINGSREGISTER IN HET KORT

In het eerste kwartaal van 2020 startten Cirkelstad en Madaster met de ontwikkeling van het Omgevingsregister. Het Omgevingsregister is een platform dat een positieve bijdrage aan onze maatschappij levert en de transitie naar een circulaire economie faciliteert door informatie over objecten, toegepast in onze leefomgeving, te ontsluiten. U kunt dan denken aan de volgende eigenschappen van objecten:

 • Locatie (adres, gps-code);
 • Objecttype (zoals een gebouw, een brug of een speeltoestel);
 • Levenscyclus/bouwjaar;
 • Meeteenheid (zoals aantal m2, stuks, kg);
 • Aantal.

WAAR STAAT DE ONTWIKKELING?

Het moment van lancering van de 1.0 versie nadert. Bij het opleveren van deze eerste technische versie heeft het IT team van Madaster gewerkt aan de ontwikkeling van de structuur, waarna in de komende periode de visuele weergave van het platform volgt. In het voorjaar van 2021 staat er dan een basis waarop partijen via een API op een toegankelijke manier kunnen aansluiten. Vervolgens zal in juli 2021 de functionele oplevering plaatsvinden.

Parallel aan dit proces is Cirkelstad gaan verkennen welke organisaties kunnen aansluiten. Op dit moment lopen meerdere gesprekken met zowel publieke als private partijen. Het is de verwachting dat de eerste koppelingen zijn afgerond bij oplevering van de 1.0 versie eind februari. Dit betekent dat deze partijen, na zorgvuldige afstemming, data ontsluiten met betrekking tot bijvoorbeeld informatie over bruggen, banken, lantaarnpalen, parkeermeters etc. Het detailniveau van deze informatie is afhankelijk van hetgeen door deze partijen op regionaal, dan wel lokaal niveau in kaart is gebracht.

DE VOLGENDE FASE

De eerste partijen hebben de stap gezet om data te ontsluiten in het Omgevingsregister. De komende periode willen we benutten om op te schalen en meer dataregisters te koppelen. Om die reden worden gesprekken gevoerd met landelijke overkoepelende belangenorganisaties voor gemeenten, woningcorporaties en bouwbedrijven. Deze organisaties beschikken immers over een groot bereik.

Daarnaast wordt ook vanuit een andere invalshoek gezocht naar mogelijkheden om een zo compleet mogelijk register te ontwikkelen. Hierbij is een rol weggelegd voor leveranciers van objecten. Er is daarom contact gelegd met organisaties die objecten leveren aan overheden. Zij beschikken over productspecificaties van objecten. Deze informatie kan zorgen voor een hoger detailniveau in het Omgevingsregister, waarmee een hogere datarijkheid ontstaat. Uiteindelijk draagt dit bij aan een hogere circulaire waarde van de objecten.

DRAAG BIJ DOOR EEN KOPPELING TE MAKEN AAN HET OMGEVINGSREGISTER

Bent u een overheidsorganisatie (in de Metropoolregio Amsterdam) of een bouwondernemer en beschikt uw organisatie over databronnen die de bovengenoemde eigenschappen van objecten in een bepaald gebied in Nederland (deels) in kaart brengen? Dan horen we graag van u om samen de laagdrempelige manier tot koppeling te verkennen. U kunt hiervoor contact opnemen met Joran Straatman, Cirkelstad partner bij KplusV, via +31629489508 of via j.straatman@kplusv.nl.

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?