Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Platform Inspiratie Max’en Contact
Log in
Terug
Nieuws 18 apr 2019

FIMBLE PARTNER VAN MADASTER

FIMBLE PARTNER VAN MADASTER

FIMBLE PARTNER VAN MADASTER

Nederland, Utrecht – 18 april 2019 – Afgelopen week heeft Fimble een partnerovereenkomst getekend met Madaster Services op Building Holland in de RAI. Dankzij de samenwerking kunnen eigenaren en beheerders van vastgoed via BIM modellen materialenpaspoorten verkrijgen. De veelomvattende informatie in een materialenpaspoort geeft inzicht in de materiële, circulaire en financiële waarde van een gebouw. Duurzaam (her)gebruik van materialen wordt gestimuleerd met als doel afval binnen de gebouwde omgeving te elimineren.

AFVAL IS MATERIAAL ZONDER IDENTITEIT

Grondstoffen zijn gelimiteerd en schaars voorhanden. Om materialen oneindig beschikbaar te houden dienen ze gedocumenteerd te worden, zodat ze niet eindigen als afval.

MATERIALENPASPOORT

Vanuit Madaster kan iedereen een beveiligd webbased materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Het Madaster materialenpaspoort bevat informatie over de kwaliteit en de herkomst van materialen, de losmaakbaarheid van producten en hun huidige locatie. Daarnaast worden circulaire én financiële informatiestromen met elkaar verbonden waardoor de historische, actuele en toekomstige waarde op materiaal-, product-, element-, gebouw-, en portefeuilleniveau wordt weergegeven.

BIM

Een Building Information Model (BIM) bevat veel digitale informatie over een gebouw, waaronder fysieke en functionele kenmerken. Gedurende de ontwerp-, bouw-, beheer- en onderhoudsfase worden hier gegevens in opgenomen waarmee ketenpartners (samen)werken.

Het partnerschap met Fimble maakt het mogelijk om BIM modellen ‘Madaster proof’ te maken en van daaruit materialenpaspoorten te genereren. Eigenaren van vastgoed beschikken zo over een centraal, accuraat overzicht van de materiële, financiële en circulaire waarde van al hun vastgoed. Op ieder gewenst moment in de levenscyclus van een gebouw, van ontwerp tot sloop. De veelomvattende informatie helpt om nieuwe afwegingen te maken tijdens het ontwerpen, (ver)bouwen, beheren en slopen van gebouwen. Afwegingen die hopelijk leiden tot slim materiaal(her)gebruik en minder afval.”- Jeroen Broersma, Business Developer Madaster

Door de samenwerking met Madaster zijn wij in staat om in het ecosysteem van Madaster kennis uit te wisselen met partners van Madaster. Daarnaast biedt Madaster een concrete oplossing voor de bewustwording van de schaarste aan grondstoffen. Met onze expertises in de mogelijkheden van BIM kunnen wij concreet een product aanbieden wat bedrijven inzicht geeft in toegepaste materialen en de mogelijkheid om deze te herbruiken” aldus Michael Sandel, commercieel directeur en Léander van der Voet, mede-eigenaar van Fimble

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Word een van onze Max'en

Koplopers in een circulaire economie

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Persberichten
19-09-2022

Redevco neemt leidersrol op in circulariteit

Lees meer
madaster-image Nieuws
22-06-2022

GROHE geeft kranen en baden eeuwig leven in Madaster

Lees meer
madaster-image Projecten
24-05-2022

Voor het eerst materialenpaspoort voor groot renovatieproject

Lees meer