Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 12 dec 2017

EEN VERANTWOORDE TOEKOMST VOOR MATERIALEN

EEN VERANTWOORDE TOEKOMST VOOR MATERIALEN

Circulariteit wordt een steeds belangrijker thema. Allereerst natuurlijk om de milieulast van het gebruik van materialen te verlagen. Maar natuurlijk ook om de economie toekomst te geven als antwoord op de dreigende schaarste als gevolg van geopolitieke spanningen. Willen bedrijven kunnen blijven produceren op de lange termijn, zullen ze een analyse moeten maken van de toekomstbestendigheid van de benodigde grondstoffen. Een oplossing is om zoveel mogelijk circulair te gaan en terugname of hergebruik te realiseren. Madaster is een belangrijk initiatief om materialen en producten meer toekomst te geven.

De afgelopen drie jaar ben ik diep in de betonketen gedoken. Voor de Concrete Sustainability Council heb ik, in opdracht van de WBCSD, het verantwoorde herkomst keurmerk CSC ontwikkeld voor de beton-, cement- en zand- en grindsector.

Als je stroomopwaarts kijkt zijn er veel systemen in gebruik die meer vertellen over de bron van materialen: traceersystemen zoals de Chain of Custody, milieu management systemen, enzovoort. In de keten willen wij dat er positieve impact is op milieu en sociale aspecten. Een 30-tal onderwerpen staan centraal waaronder biodiversiteit, energie-efficiëntie en opwekking, verantwoord landgebruik en mensenrechten in de keten. Een vergelijkbaar rijtje zoals de SDG’s (sustainable development goals).

Op gebouw- en infrastructuurniveau werken wij aan een kwaliteitsslag in termen van energie, veiligheid, watergebruik en ecologie. Huurders, investeerders, ontwikkelaars en overheden eisen steeds hogere standaarden en ratings met systemen zoals het energielabel, BREEAM, LEED, DGNB en Well. Ook voor infrastructuur zijn er standaarden ontstaan zoals Envision en DuboCalc.

Echter, er is weinig tot niets bekend stroom afwaarts. Waar gaan de materialen heen? Wat is het effect op het milieu en de gezondheid? Wat is de echte levensduur? Wat had de toekomstige waarde kunnen zijn? Het resultaat is dat wij nog steeds materialen verbranden of wij laten het simpelweg naar de oceaan stromen. Voor 2050 bereiken wij het punt dat er meer plastic in de oceaan zit dan vis. Dit soort processen zijn niet te stoppen als de materialen geen waarde hebben en geen eigenaar.

Een managementsysteem dat toekomst geeft aan materialen is hoognodig. Samen werken aan meer inzicht ten aanzien van de gezondheid en de milieu-impact van materialen, risico’s verlagen en werken aan businesscases om de waarde van gebruikte materialen te verhogen. Dat begint met een eerste stap, namelijk vastleggen wie welke materialen in bezit heeft.

Madaster maakt het vastleggen van materialen mogelijk met de ambitie om de wereldwijde standaard hiervoor neer te zetten. Zodat u kunt werken aan nieuwe functionaliteiten, circulaire producten, verdienmodellen en regelgeving.

Wij kijken er naar uit om samen met u toekomst te geven aan materialen.

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?