Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 22 sep 2017

CIRCULAIR BOUWEN DANKZIJ DROGE BOUWSYSTEMEN

CIRCULAIR BOUWEN DANKZIJ DROGE BOUWSYSTEMEN

Duurzaam, comfortabel en betaalbaar wonen, daar staat Earth and Eternity voor. En wel meer bouwers, wanneer we de berichten van bouwend Nederland mogen geloven. Waarin verschilt Earth and Eternity van de rest?

Directeur Kees Tempelaars legt uit: “Wij hebben een totaalconcept en zijn kampioen ‘cost of ownership’, dat wil zeggen lage lasten over de gehele levensduur van de woning. Wij ontwikkelen en bouwen moderne, betaalbare Nul-op-de-Meterwoningen. Woningen die circulair gebouwd worden met duurzame materialen welke weinig onderhoud behoeven. Bewoners van Earth and Eternity woningen (E&E woningen) kunnen zelf hun groene energie opwekken middels installaties zoals zonnepanelen en warmtecollectoren waarvan wij iedere woning voorzien. Daar komt bij dat E&E woningen worden voorzien van een hoogwaardig isolatiepakket dat zorgt voor een vermindering van de energiebehoefte.” E&E huisbezitters wonen dus compleet energieneutraal, maar hoe zit het dan met het circulaire karakter van zo’n woning? Kees Tempelaars: “Wij passen zoveel mogelijk een droge bouwmethodiek toe. Dankzij enkele zeer innovatieve droogbouwproducten kunnen wij woningen neerzetten waarvan de materialen én installaties eenvoudig te monteren, demonteren en hergebruiken zijn.

Demontabele woningen …staat zo’n huis er na 100 jaar nog wel? Kees Tempelaars: ”Het is een misvatting om te denken dat woningen die je relatief snel en eenvoudig uit elkaar kunt halen minder sterk zouden zijn. Op de een of andere manier wordt een gemetselde muur door veel mensen nog als kwaliteit gezien. Wanneer ik echter onze slimme droogbouwproducten laat zien waaronder de FixBrick trekken mensen wel bij.”

Wat is er zo bijzonder aan deze FixBrick en waarom veranderen mensen hierdoor van gedachten? Kees Tempelaars legt uit: ”FixBrick is een keramische handvorm baksteen waarmee muren kunnen worden neergezet zonder specie of lijm met behoud van de uitstraling van een stenen muur.

Tussen de bakstenen ligt een speciaal ontwikkelde, niet zichtbare 4 mm dikke kunststof mat. Deze mat wordt ingenieus en eenvoudig gekoppeld aan een achterconstructie. Door de goede ventilatie blijft de gevel schoner, zonder schimmel of vieze aanslag. Dergelijke gegevens vinden mensen gelukkig steeds belangrijker. Wij verwachten dat dit alleen maar toeneemt. En wanneer het gebruik van slimme duurzame materialen een grotere rol gaat spelen bij het vaststellen van de restwaarde van een woning wordt het nog interessanter.”

Zijn een lage energierekening en een gunstige groene hypotheek al niet genoeg financiële prikkels voor een particulier om te kiezen voor een duurzame woning? Kees Tempelaars vervolgt: ”Tien jaar lang zekerheid ten aanzien van energie en extra hypotheekruimte spreekt mensen absoluut aan. Echter, het is mooi wanneer ook de waarde van het circulaire karakter in kaart gebracht kan worden. Een belangrijke reden voor Earth and Eternity om aan te sluiten bij Madaster. Het zit in ons DNA om als bouwer doorlopend te werken aan het verbeteren van onze leefomgeving. Afval elimineren is hierbij van essentieel belang. Door alle materialen in een woning te documenteren in een materialenpaspoort en deze materialen doorlopend te herwaarderen heeft weggooien of slopen aan het einde van de levensduur geen enkele zin meer. De mogelijkheden voor hergebruik des te meer. Woningen die gedemonteerd kunnen worden, lenen zich hier uitstekend voor.”

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?