Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Back
Nieuws 29 jun 2020

BURO KADE SLUIT ZICH ALS EEN VAN DE EERSTE ARCHITECTEN AAN BIJ HET MADASTER PARTNER NETWERK

BURO KADE SLUIT ZICH ALS EEN VAN DE EERSTE ARCHITECTEN AAN BIJ HET MADASTER PARTNER NETWERK

Den Bosch, 29 juni 2020 – Vandaag ondertekenden Buro Kade en Madaster een partnerovereenkomst. Buro Kade is een van de eerste architecten die zich aansluit bij het Madaster Partner Netwerk. Met de samenwerking geeft Buro Kade circulair bouwen een boost door voor haar projecten een Madaster registratie op te leveren en daarmee een gebouwpaspoort.

“Ontwerpbeslissingen in het bouwtraject hebben een grote impact! Niet goed ontworpen, is überhaupt niet duurzaam.” Michael Bol – Stadmaker Buro Kade

Voor de architecten en stadmakers van Buro Kade is het een geweldige kans om deel uit te maken van een herstellende, regeneratieve toekomst; een toekomst waarin we materialen kunnen terugwinnen en terug kunnen voeren in de economie. Daarom overdenken en ontwikkelen we voortdurend nieuwe ontwerpprincipes waar mensen en materialen centraal staan en kijken anders naar de (her)bruikbaarheid van gebouwen op korte en lange termijn.  Daarom gaat Buro Kade, als architectenbureau voor een hoge duurzaamheidsambitie: 100% circulair ontwerp in 2025!

Buro Kade werkt altijd, zowel voor intern als voor extern gebruik, aan waardevolle BIM-modellen en modelleert vanaf het vroegst mogelijke begin. Zij geloven daarbij in een open samenwerking op software onafhankelijke bestandsformaten; een zogenaamde ‘open BIM’ structuur waar de basis voor een goed materialenpaspoort gelegd wordt. De stap naar het partnerschap met Madaster is daarom voor Buro Kade een zeer logische.

Madaster registreert materialen en gebouwen, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Materialen worden traceerbaar en blijven oneindig beschikbaar. Vanuit Madaster kan iedereen een webbased materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit, herkomst en locatie van materialen en geeft inzicht in de circulariteit en financiële (rest)waarde van een gebouw.

Michael Bol: “Buro Kade richt zich grofweg op twee activiteiten: advisering en ontwerp. Circulair bouwen is een gedeelde duurzaamheidsambitie; een systeem, waarin verschillende (keten)partners samen de cirkel sluiten. In de afgelopen jaren van vele ervaringen met circulair en biobased ontwerpen hebben we koplopers om ons heen verzameld die aanvullend zijn op onze eigen activiteiten. Door onze ervaringen kunnen we hands-on en praktisch oplossingen bieden. En…niet onbelangrijk; circulair ontwerpen met Buro Kade is high-tech en uitdagend maar vooral hartstikke leuk!”

vlnr: Michael Bol (Architect – Stadmaker bij Buro Kade) en Peter Spijkerman (Partnership Manager Madaster)

OVER BURO KADE

Buro Kade komt voort uit een samenwerking tussen Molenaar&Bol&VanDillen architecten b.v. en De Conceptenbouwers. We zijn een middelgroot all-round architectenbureau, met veel expertise in bouwen voor de zorg en in herbestemming/ herontwikkeling van monumentale gebouwen.
In 2018 verhuisden we naar onze eigen broedplaats en experiment, de circulaire hub De Mengfabriek in Den Bosch. De nieuwe opzet en indeling van het kantoor, die overigens 100% geoogst is, gaf ruimte om samen te ‘wonen’ en werken met partners die al jaren aan ons kantoor verbonden zijn. Dat geeft de gelegenheid om van elkaars kennis te profiteren.
Op 1 juli lanceert Buro Kade samen met de BNA het nieuwe architecten netwerk ‘Circular Architecture’. Daarbij zijn de diverse ketenpartners ook nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen.

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Start met Madaster en neem een partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.

 • Demo

  Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt u in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt u toegang tot ons platform.
 • Madaster geeft geregeld demo’s van het platform. Schrijf u in voor de volgende demo door een mail te sturen naar info@madaster.be
2

Stap 2

 • Basic

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 1x 1,5u

  Support 1 object

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Basic

  Event bij klant

  € 3.500 / jaar *

 • Extra

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support Max 3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Extra

  Event bij klant

  € 5.500 / jaar *

 • Premium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Onboarding 2x 1,5u

  Support >3 objecten

  Update 2x/ jaar

  Partner event 1x/ jaar

  Marketing Premium

  Event bij klant 1

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • PURE

  U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

 • U kan niet wachten om mee te werken aan een circulaire wereld? U hebt voldoende aan de Madaster-handleiding en hebt geen verdere ondersteuning nodig? Kies hier dan voor het ‘Madaster Puur’ abonnement. U krijgt toegang tot het platform voor 1 gebruiker en 1 gebouw. Vanuit uw account kan u extra diensten bestellen indien nodig.

  € 1.000 / jaar *

 • Producenten kunnen hun producten toevoegen op Madaster. Als productgegevens kunnen worden gebruikt en gedeeld met alle gebruikers, is registratie gratis. Voor extra functies is een partnerschap vereist en neemt u best contact op via info@madaster.be

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+32 47 353 2059
Maandag – Vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.be

Commandant Van Laethemstraat 40 bus 001
2660, Antwerp
Belgium

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
23-11-2023 Nieuws

Decarbonisatie steeds belangrijker

Lees meer
madaster-image
07-11-2023 Persberichten

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Lees meer
madaster-image
09-10-2023 Blogs

Reduceer impact op milieu met Madaster

Lees meer

Where are you located?